Belma Talovic / Udruzenje Connect / Sjenica 2015.

Udruženje ‘Connect’ i aplikacija namenjena žrtvama nasilja (VIDEO)

Nevladine organizacije, Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Udruženje građanja ‘Connect’ iz Sjenice organizacija je koja svojim aktivnostima pruža podršku žrtvama vršnjačkog i porodičnog nasilja.

Udruzenje Connect / Sjenica / Februar 2015.

O njihovim aktivnostima razgovarali smo sa predstavnicom udruženja Belmom Talović.

– Udruženje građanja za društveni razvoj ‘Connect’ ovog vikenda je organizovalo obuku za petnaest psihologa, na temu pružanja psiho-socijalne podrške putem e-maila. Cilj nam je da obučimo psihologe iz opština Sjenica, Novi Pazar i Tutin kako bi smanjili postojeće oblike nasilja, kako nasilja u porodici, tako i vršnjačkog nasilja.




Ove aktivnosti su deo projekta ‘SELF HELP’. Planiramo da za desetak dana objavimo i prvu aplikaciju za android platforme koju smo mi napravili, a koja je specifična po tome što u jednom segmentu pruža informacije za navedene vrste nasilja. Korisnici ove aplikacije i potencijalne žrtve nasilja moći će da pronađu odgovore kako da na najbezbolniji način izađu iz nasilja koje trpe, kao i savete kako institucije treba da postupe prema njima. U okviru aplikacije će postojati mogućnost razgovora sa nekim od pomenutih obučenih petnaest psihologa, koji će biti dostupni da odgovore na sva pitanja i dileme u vezi sa nasiljem – rekla je predstavnica udruženja.

Čitaj još:  Januarska zimska razglednica Sjenice (05.01.2015.) Video

Opširnije u video prilogu:

Redakcija Sjenica.com

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Udruženje ‘Connect’ i aplikacija namenjena žrtvama nasilja (VIDEO)

Leave a Reply