Prvenstvo Srbije skijasko takmicenje Sjenica / Januar 2015

Rejhan Šmrković pobedio na prvenstvu Srbije u nordijskom trčanju

Sjenica vesti, Sport, Video

Član skijaškog kluba Pešter Rejhan Šmrković pobedio je u seniorskoj trci na 10 kilometara na Otvorenom prvenstvu Srbije u nordijskom trčanju, a direktor dvodnevnog takmičenja Murat Garibović rekao je da je, uprkos obimnim padavinama, ta manifestacija uspešno organizovanana na sjeničkom ski centru Žari.

Prvenstvo Srbije skijasko takmicenje Sjenica / Januar 2015

“Sneg je drugog dan zatrpao stazu, morali smo da improvizujemo, ali sve je bilo po propisima. Prvog dana na stazi se pojavilo preko 60 takmičara, a drugog čak 91, pošto su učestvovali i klubovi iz Bosne i Hercegovine”, rekao je Garibović.

Drugo mesto u trci seniora na 10 kilometara zauzeo je Emir Hrkalović (SK Amar Garibović), a treće Sanjin Dizdarević (SK Zmajevac).

Čitaj još:  Restoran "Lane" na novoj lokaciji

Najbolja u konkurenciji juniorki bila je Maida Drndić (SK Pešter), ispred Inese Zekić i Džejlane Hasimović (obe SK Amar Garibović).

Drugog dana, u seniorskom sprintu na tri kilometra trijumfovao je Mladen Plakalović (SK Istočno Sarajevo), drugoplasirani Šmrković pobedio je u bodovanju za Prvenstvo Srbije, a posle njega u cilj su ušli Hrkalović i Dževad Hadžifejzović (SK Pešter).

Seniorka Belma Šmrković (SK Pešter) nije imala konkurenciju, dok je Zekićeva kod juniorki bila brža od Drndićeve i Hasimovićeve.

Takmičenje u Sjenici organizovao je Skijaški savez Srbije, a tehnički organizator bio je Ski klub “Amar Garibović”.

Čitaj još:  Asmir Kolašinac započeo sezonu

D. Selmanović / M. Minić

Pogledajte ceo snimak:

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply