Ski centar Zari / Sjenica / 14.02.2015.

Probni dan ski lifta u Žarima (Video)

Razno, Sjenica vesti, Video

Planiralo se dugo, želelo još duže i konačno juče (14.02.2015.) je došao taj dan. Počeo je sa radom ski lift u novom ski centru Srbije “Žari”

Ski centar Zari / Sjenica / 14.02.2015.

Destinacija koja će, kako je krenulo, uskoro da se nađe u velikom broju brošura i biltena širom države Srbije.

Dok je temperatura u Sjenici dostigla skoro dvocifreni minus, u Žarima, na novoj ski stazi, temperatura je bila skoro u dvocifrenom plusu. Na samom prilazu Žarima nalazi se ogromna kolona vozila koja su parkirana pored puta, a koloni nema kraja. Možda još jedna ideja za budućnost, da se tu napravi parking, pa nek se i naplaćuje. Sa mogućnošću da se kupuje dnevna karta (sa ili bez vozila), porodična, kako god… Ali, moramo to da rešimo.

Na stazi su prisutni brojni posetioci – skijaši, snouborderi, sankaši i gledaoci. Među njima se nalazi i naš predsednik opštine, Hazbo Mujović. Na snimku se vidi kako je pohvalio naš sajt, kako smo čitani, jednostavno da smo, citiram: “Populatori Sjenice”. Hvala vam, gospodine Predsedniče.

Ali, naveli ste da treba samo pozitivno da pišemo, što je iskreno nemoguće i ako bismo to rado radili. Ne može se prećutati neka laž, jedno ubistvo, poneka malverzacija. Jednostavno to je nemoguće. Ali smo zato 100% objektivni i nismo nikome naklonjeni.

Čitaj još:  Sjeničani na Svetskom prvenstvu u Finskoj (Video)

Vi ste jedini predsednik koji je uopšte i pomenuo da postojimo, koji je na neki način, kad prevedemo to, rekao: “Hej, ima tamo neki sajt, koji nije opštinski a izveštava iz Sjenice”!

Da, više od 12 godina smo tu za Sjenicu, finansiramo se sami. Možda će ovo biti podstrek nekome da kaže “pa ovi momci zaslužuju malo pomoći”…

Kako god da napišemo, uvek će se naći neko da kaže “ovi ne smiju da pisnu od ovoga ili onoga”. Naklonjeni su ovome ili onome… Ne, mi smo naklonjeni, ma mi se poklanjamo samo Sjenici i ovim divnim kadrovima koje nam je dostavio Ramo Tahirović.




Pogledajte tu lepotu u Žarima. Ne dozvolimo da se ovo zapusti, ne dozovolimo da životno delo Mirsa Hodžića bude zapostavljeno.

Veliko hvala Mirsu na svemu što pruža našem gradu. Drago nam je da mu se ispunila životna želja.

Za vas smo napravili dva snimka sa ski staze. Na jednom snimku se nalaze samo izjave naših sugrađana, a drugi snimak je bukvalno ‘UNCUT’ verzija istog. Ništa nismo montirali, samo su složeni kadrovi jer nam je bilo žao da ijedan kadar izostavimo.

Čitaj još:  Radna akcija “Zajedno za Sjenicu” (Video)

Sad ste vi na redu, pokažimo da Sjenica ima još nešto čime se ponosi. Povećajmo posećenost, time ćemo povećati ekonomiju i razvoj ski centra. I da jednog dana u budućnosti vidimo tu hotele, apartmane, restorane, kafiće… i narod koji sa naše planine maše Kopaoniku i viče “Ćao amore, sad smo ovde”. Jeftinije a lepše! Nismo preterali, zar ne?

Uživajte u snimcima Rama Tahirovića.

Kompletan snimak, nemontiran:

Izjave građana Sjenice:

Redakcija Sjenica.com

Facebook komentari

2 comments

Leave a Reply