Golf u provaliji

Sjeničanin povređen u Sarajevu

Vijesti 2015

Vozač uhapšen nakon što je pijan Golfom sletio u provaliju

Jedna osoba je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jučer u popodnevnim satima dogodila na području općine Stari Grad u Sarajevu.

Naime, nesreća se dogodila na raskrsnici ulica Močila i Dovlići kada je K. A. (52) upravljajući automobilom Golf 2 sleteo u provaliju nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom te skrenuo u desnu stranu.

Kako saznajemo u MUP-u Kantona Sarajevo, automobilom je upravljao pod dejstvom alkohola, a kada je skrenuo automobil se nekoliko puta prevrnuo strminu. U prevrtanju vozila teško je povrijeđen H. I. iz Sjenice, privremeno nastanjen u Sarajevu, a pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru u Sarajevu.

Čitaj još:  Napad na predsednika opštine Hazba Mujovića (Video)

Navodno, vozač i njegov saputnik nisu mogli sami izaći iz automobila pa su morali intervenisati i pripadnici profesionalne vatrogasne brigade KS koji su najprije iz provalije izvukli vozača i povrijeđenog.

Lekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, a o cijelom slučaju je obavešten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Vozač je istog dana uhapšen, a zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv sigurnosti saobraćaja.

 

klix

 

Pogledajte još:

Čitaj još:  Požar u Karajukića Bunarima

Facebook komentari

One thought on “Sjeničanin povređen u Sarajevu

Leave a Reply