sjenica_skupstina

Opština: Usvojen budžet za 2015. godinu

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2014

Skupština opštine Sjenica usvojila je danas budžet za 2015. godinu u iznosu od 782 miliona dinara.

sjenica_skupstina

Budžetom je planirano 113 miliona dinara za izgradnju i održavanje puteva i ulica, više od 65 milona izdvojiće se za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, dok će se za izgradnju i održavanje javne rasvete utrošiti 19 miliona dinara.

Predsednik opštine Hazbo Mujović rekao je novinarima da je za usvajanje budžeta glasalo 20 opštinskih odbornika, a da je ovakva odluka doneta u skladu za zakonskim propisima Republike Srbije.

“U slučaju da Skupština danas nije usvojila budžet, donela bi se odluka o privremenom finansiranju pa bi Sjenica ostvarivala samo trećinu prihoda. To znači da bi Sjenica do marta ostala uskraćena za 200 miliona dinara, pa bi investicije u infrastrukturu i ostala ulaganja bila manja u visini tog iznosa”, dodao je Mujović.

Čitaj još:  KUD "Gajret" proslavio godišnjicu - VIDEO

Pored odluke o osvajanju budžeta na sednici je doneta odluka kojom će taksisti morati da poseduju uredne taksimetre i oznaku “TX” na registarskim tablicama, što u Sjenici do sada nije bio slučaj.

Utvrđena je i minimalna cena taksi prevoza od 50 dinara, dok je će se prevoz makadamom, u minimalnom iznosu tarifirati sa 130 dinara po jednom pređenom kilometru.

Odbornici opozicionih stranaka, Sandžačke demokratske partije i Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, nisu prisustvovali današnjoj sednici.

Čitaj još:  Zmajevac kod Meha u poseti. Selo Caričina (12.03.2012.)

 

D.Selmanović

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Opština: Usvojen budžet za 2015. godinu

Leave a Reply