biatlon_sjenica

Počela je realizacija Međunarodnog kampa mladih biatlonaca

Sjenica vesti, Sport

Svetska skijaška federacija počela je u Sjenici realizaciju Međunarodnog kampa mladih biatlonaca, na kome se sportisti reprezentacija nekoliko balkanski zemalja pripremaju za predstojeću zimsku sezonu takmičenja.

biatlon_sjenica

Trener reprezentacije Srbije Almir Džeković rekao je da će organizovanje ovakvog kampa u sjeničkom Ski centru “Žari” doprineti njegovom boljem prepoznavanju na Evropskoj karti biatlon centara.

“Na ovom Međunarodnom kampu učestvuju svi skijaški klubovi iz Sjenice koji su za to pokazali interesovanje, kao i reprezentacije Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Na pripremama je 35 sportista, a kamp spada u kategoriju sticanja visokog nivoa obuke u ovom sportu”, istakao je Džeković.

Čitaj još:  Radovi u prigradskim delovima Sjenice

On je dodao da je glavni mentor kampa Borislav Kampov, trener Grčke reprezentaciju u bialtonu, pa da se, s obzirom na njegovo iskustvo, očekuje kvalitetna obuka u Sjenici.

Džeković je rekao da će se priprema biatlonaca nastaviti krajem nedelje u Skandinaviji, dok će početak zimske sezone startovati 29. novambra takmičenjem na Evropskom kupu u Norveškoj.

D.Selmanović

Facebook komentari

One thought on “Počela je realizacija Međunarodnog kampa mladih biatlonaca

Leave a Reply