DamaD realizuje „Nedelju ljudske sigurnosti“

Vijesti 2014

Kultruni centar DamaD iz Novog Pazara organizovaće narednih dana niz foruma u okviru „Nedelje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji“ u kojoj će se učesnici upoznati sa glavnim aspektima očuvanja ljudske bezbednosti.

Prvi forum na ovu temu održan je danas u Priboju, a uslediće i javne debate u Prijepolju, Novoj Varoši, Sjenici i Tutinu dok će završna aktivnost u okviru ovog projekta biti organizovana u subotu u Novom Pazaru.

Direktorka DamaD-a Zibija Šarenkapić rekla je da je cilj projekta upoznati učesnike sa konceptom ljudske sigurnosti i načinom na koji treba da žive svoju svakodnevnicu bez straha i nemaštine.

“Smatramo da je pitanje ljudske bezbednosti jedan od onih aspekata koji treba staviti na dnevni red i zato je jako važno da naš region po prvi put otvara ova pitanja i sagledava ih iz različitih uglova. Ako mi društvo učinimo stabilnijim i sigurnijim, onda će ono biti naprednije, zdravije i bogatije a nećemo strepeti da li će nas neko pucati na ulici, ili nas opljačkati u kući, i zbog toga je pokretanje svih tih pitanja jako bitno”, rekla je Šarenkapićeva.

IZVOR: FORUM WWW.SJENICA.COM

Facebook komentari
Čitaj još:  Kancelarija za mlade Sjenice traži osnivanja Saveta za mlade

Leave a Reply