Sjenički spasioci u Obrenovcu spasli život detetu

Vijesti 2014

Policajac Enver Selimović iz Sjenice i dobrovoljci članovi Gorske službe spašavanja iz Sjenice Milan Nikolić i Enver Kalender u poplavljenom Obrenovcu uspjeli su da vrate u život bebu koja je bila na samrti.

Zahvaljujući njihovoj požrtvovanoj i efikasnoj intervenciji, mali Kristijan, beba koja je pre toga majci izruku ispala u vodu, danas je živ.

Kako svjedoče njih trojica, majka je u naručiju držala mokru i modru bebu bez svijesti na terasi kuće oko koje se povećavao nivo vode. Enver Selimović je došao do kuće preko krova drugog objekta. Crepovi su mi pucali pod nogama, mislio sam da ću propasti. Kada sam došao do žene, odbijala je da mi preda djecu. Kada sam viknuo, bukvalno mi je bacila bebu u ruke. Bila je modra i teško je disala, kaže Enver.

Kada su malog Kristijana izvukli na sigurno, počela je borba za njegov život. Enver mu je masirao srce, a milan i ja samo davali vještačko disanje. Za to vrijeme, majka je plakala i dozivala ga, prisjeća se Selimović.

Milan Nikolić dodaje da je beba nakon tri-četiri munute počela da iskašljava vodu iz pluća. Bili smo presretni. Nismo znali hoće li izdržati do saniteta Hitne pomoći, ali se dobro završilo, zaključuje Milan.

Facebook komentari
Čitaj još:  Kvalitet sjeničkog mleka osvojiće tržište

Leave a Reply