Nikola Selaković posetio sjeničku okolinu

Vijesti 2014

Sjenica — Potpredsedik SNS Nikola Selaković izjavio je da je potrebna veća podrška selima u Srbiji, ravnomereni ruralni razvoj i razvoj zadrugarstva.

On je poručio da koalicija oko SNS ne beži od problema već ih rešava.
Selaković je obilazeći sela na Pešetrskoj visoravni Bare i Duga poljana poručio da je patriotizam upravo odluka ljudi da ostanu i stvaraju porodicu upravo u udaljenim selima, koja su često zaboravljena i zapostavljena.

On je naglasio da je potrebno u sela dovesti one koji će izrađivati i pisati projekte, a potom i one koji će ih realizovati kako bi se privukla sredstva iz predpristupnih fondova EU.

Prema njegovim rečima važno je časno i pošteno raspolagati subvencijama koje dolaze od ministarstva poljoprivrede i države i koje za cilj imaju, ne da namire rođačke i kumovske veze, već da pomognu poljoprivrednike.

Govoreći o problemima sela Bare, Selaković je rekao da je reč o mestu koji ima probleme sa vodosnadbevanjem i u kome “kada malo zagrmi i dune vatar” nestane struje i u kom često nema signala za telefoniju.

“Zamislite selo sa 30 kuća, a 1.200 grla muznih krava – to nigde u Srbiji ne postoji, retko gde i na Balkanu”, rekao je Selaković koji je naglasio da je potreban i ravnomerni ruralni razvoj.

Prema njegovim rečima ono što je patriotizam, a što lista “Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo zastupa” je odgovnrosti u rešavanju problema.

“Mi smo koalicija koja probleme ne izbegava već rešava” poručio je Selaković navodeći da su to i svakodnevni problemi sa kojima se građani susreću ili strateški kao što je rešavanje problema zapostavljene privrede u 2- 2,5 decenije kada su u pitanju veliki giganti kao što je FAP, Jumko, Simpo, ili otvaranje potpuno novih pogona “Džonson” elektronike u Nišu.

On je rekao da u ovom kraju postoje velike perspektive i tu naveo i mogućnost otvaranja termoelektrane istakavši da je ministarstvo energetike prvi put u prethodne dve decenije uradilo jasan plan izgradnje i razvoja elektroenergetskih objekata u Srbiji.

Facebook komentari
Čitaj još:  Sjeničani spasavaju Obrenovčane - FOTOGRAFIJE

Leave a Reply