Muamer Hukić (Marco Huck) upisuje fakultet u Srbiji

Sport, Vijesti 2014

Beograd – Muamer Hukić, svetski bokserski šampiona u kruzer kategoriji u verziji WBO, upisaće Fakultet za poslovne studije Megatrend univerziteta kako bi se dodatno usavršio i pobeđivao protivnike i umno a ne samo pesnicama, ali i kako bi sebi obezbedio karijeru nakon ringa. Kako je istakao ovaj nemački bokser poreklom iz Sjenice koji se takmiči pod imenom Marko Huk, cilj mu je da stekne visoko obrazovanje kako bi po okončanju karijere mogao da se bavi menadžmentom u sportu.

– Nadam se da ću u studiranju biti jednako dobar kao i u boksu. Želim da fakultet shvatim ozbiljno pa ću nastojati da učim kad god se budem imao vremena, čak i posle treninga dok odmaram u sobi – istakao je Hukić, koji će fakultet upisati u julu zajedno s ostalim studentima, a do tada treba da bude obavljena nostrifikacija diplome s obzirom da je srednju školu završio u Nemačkoj.

Čitaj još:  Aerodrom Dubinje, 15 godina od bombardovanja

Rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović podsetio je da je ta obrazovna institucija uspešnim sportistima dala 361 stipendiju, te da su studirali brojni domaći atletičari, košarkaši i fudbaleri.

– Naš univerzitet pohađali su brojni vrhunski sportisti, ali uz izvinjenje njima, Marko Huk je najveći šampion. Drago mi je što je povezao plemenitu veštinu i učenje, pa se nadam da će nakon sticanja znanja biti spreman da u svakom pogledu izazove i Klička na meč i pobedi ga – naglasio je Jovanović uz objašnjenje da će jedini ustupak fakulteta biti omogućavanje Hukiću da može da polaže ispite u rokovima koji njemu odgovaraju, ali da će vrhunsko znanje svakako morati da pokaže.

Facebook komentari

Leave a Reply