Javna sednica prostornog uređenja Sjenice – VIDEO

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Video, Vijesti 2014

Na javnoj sjednici razmatrane podnijete primjedbe na prostorno uređenje Sjenice (VIDEO)

Nermin Kamberović, predsjednik opštinske komisije za planove, rekao je da će opština Sjenica zauzeti jasan stav po pitanjima koja se odnose na podnijete primjedbe prostornog uređenja ove opštine.

On je rekao da će opština nastojati da udovolji na sve podnijete primjedbe, ali da će se najprije poštovati javni inters.

“Primjedbe koje smo dobili na prsotorno uređenje Sjenice uglavnom se odnose na to da saobraćajnice nisu projektovane po mjeri građana. Pokušaćemo da dođemo do rješenja ali ponavljam da će prioritet biti javni interes a ne interes pojedinca”, dodao je Kamberović.

Zorica Sretenović, odgovorni urbanista firme “Urban Project” iz Čačka vjeruje da će sa opštinskom komisijom formirati kvalitetan plan.

“Iz plana generalne regulacije moći će da se realizuje veći deo prostora što znači da će moći da se gradi na većem dijelu Sjenice” dodala je Sretenovićeva.

Podsjećamo da Strategija prostornog plana nudi opredeljenja za korišćenje, organizaciju i unapređenje prostora, kao i osnovne pravce ekonomskog i socijalnog razvoja opštine.


izvor:opstinskainformativnasluzba

Facebook komentari
Čitaj još:  Poginuli momak iz Sjenice i iz Novog Pazara

Leave a Reply