Dvojica Sjeničana na ZOI u Sočiju 2014.godine

Sport, Vijesti 2014

Zimski olimpijski tim Srbije u ponedeljak uveče kreće put Sočija gde će se od 7. do 23. februara boriti na 22. Zimskim olimpijskim igrama.

Srbiju će u Rusiji predstavljati osmoro takmičara u pet sportova. Zastavu će nositi bijatlonac Milanko Petrović, osvajač dve zlatne i jedne bronzane medalje na zimskoj Univerzijadi u Trentinu.

1. MILANKO PETROVIĆ, biatlon i nordijsko skijanje
Milanko je rođen 21. septembra 1988. godine u Sjenici, gde i danas živi. Visok je 187cm, težak 82kg i bavi se biatlonom i nordijskim skijanjem. Njegov najbolji plasman na Evropskim prvenstvima je 9. mesto iz 2012. godine. Na nedavno održanoj zimskoj Univerzijadi 2013. godine, Milanko je osvojio dve zlatne i jednu bronzanu medalju. U Sočiju očekuje plasman među prvih 30 takmičara.
Prvi sport kojim se Milanko Petrović bavio je karate, trenutno studira na Mašinsko-građevinskom fakultetu u Kraljevu a omiljeni film mu je “Kozara”.

2.REJHAN ŠMRKOVIĆ, nordijsko trčanje
Rejhan je rođen 18. decembra 1991. godine u Sjenici, gde i danas živi. Visok je 183cm, težak 73kg. Takmiči se u nordijskom trčanju, omiljena disciplina 15km klasik. Na Balkan kupu 2013. godine osvojio je drugo mesto, na Slavik kupu je bio peti, a na FIS trci 13.
Rejhan je student treće godine Visoke strukovne škole za računovodstvo i berzansko poslovanje. U sport je ušao zahvaljujući svom ocu Adnanu. Rejhanova omiljena knjiga je “Vreme smrti”, a omiljeni filmovi su “Terminal” i “Kung Fu Panda”. Nada se da će dostojno predstaviti svoju zemlju na Igrama u Sočiju i da će Srbija biti ponosna na njega.

Facebook komentari
Čitaj još:  Muameru Hukiću (Marko Huk) bokseru prete smrću

Leave a Reply