Milanko Petrovic u Sociju - Rusija 2014

Novo zlato za Milanka Petrovića

Vijesti 2013

Milanko Petrović osvojio je drugo zlato na Univerzijadi u Trentinu, pošto je trijumfovao u nordijskom skijanju na deset kilometara.

Petrović je prethodno osvojio bronzu i zlato u bijatlonu, da bi sada Srbiji doneo i najbolji rezultat u nordijskom skijanju u istoriji.

Milanko je do zlata došao u vremenu od 23:57.4 minuta, sa pet i po sekundi u odnosu na Belorusa Mihaila Semenova, dok je treći bio Raul Šakirzijanov iz Rusije.




Petrović se godinama takmičio samo u bijatlonu, ali pošto mu odlično ide skijaško trčanje odlučio je da se okuša i u toj disciplini. Zlato na deset kilometara u trčanju samo je potvrda da je napravio pravi potez, a zanimljivo je da će se u obe discipline takmičiti na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

U Trentinu, Petrović je prvo osvojio bronzu u individualnoj trci na 20 kilometara, da bi se samo dva dana kasnije okitio zlatom u sprintu na deset kilometara.

Tri medalje koje je Petrović osvojio su prve za Srbiju od kako je samostalna zemlja, a prethodno je najveći uspeh pod zastavom ostvarila Jelena Lolović, koja je osvojila četiri medalje, 2003. i 2005. godine.

Lolovićeva je 2005. godine u Insbruku bila zlatna u spustu, a na toj Univerzijadi je osvojila i dva srebra, u superveleslalomu i veleslalomu. Dve godine ranije, u Tarviziju, okitila se bronzom u veleslalomu.

Facebook komentari
Čitaj još:  Pripreme naših biatlonaca u Žarima

Leave a Reply