VIDEO “SDA Sjenica – prijem u čast bosanskog jezika”

Video, Vijesti 2013

sda sjenica

SDA Sandžaka ogranak u Sjenici, je sinoć u restoranu “Vesna” organizovala svečani prijem povodom odluke Vlade Republike Srbije o nesmetanom obrazovanju Bošnjaka na maternjem jeziku na cijeloj teritoriji Republike Srbije.

Prijemu su prisustvovali funkcioneri Stranke, opštinsko rukovodstvo, profesori bosanskog jezika, direktori škola i mnogobrojni članovi koji su svojim prisustvom uveličali ovaj istorijski događaj za sve Bošnjake.

Prisutnima se obratio predsjednik ogranka Stranke u Sjenici i predsjednik opštine Sjenica g-din Hazbo Mujović, koji je izrazio veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima, kao i ogromnu zahvalnost predsjedniku SDA Sandžaka i ministru u Vladi Republike Srbije Dr Sulejmanu Ugljaninu, na osnovu čije inicijative je Vlada Srbije donijela odluku da otkloni sve smetnje koje su se javile u odvijanju nastave na bosanskom jeziku.

“Naš cilj je ostvaren i od danas Bošnjaci će moći da se obrazuju na maternjem jeziku na cijeloj teritoriji Srbije. Ovo je veliki uspeh i potvrda našeg rada i ostvarivanja ciljeva stranke u interesu bolje budućnosti”- Izjavio je Mujović prilikom obraćanja prisutnima.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Deda Mraz u selu Ursule (Video)

Leave a Reply