Mirza Šoljanin će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na “Turkoviziji”

Vijesti 2013

Emir & Frozen Camels i Mirza Šoljanin sa “Ters Bosankom” na Turkoviziju

Za samo nekoliko dana bh. rock bend Emir & Frozen Camels (EFC) će bh. javnosti promovisati pjesmu s kojom će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u decembru na muzičkom takmičenju “Turkovizyon 2013” u turskom glavnom gradu kulture Eksišehiru.

Radi se o pjesmi vrlo originalnog imena “Ters Bosanka”, čiji tekst i muziku potpisuje lider EFC benda Emir Bukovica, dok aranžman dijeli trio Emir Bukovica, Mahir Sarihodžić i Borjan Milošević. Pjesma je snimljena u studiju Long Play u Sarajevu.

Kao gost u pjesmi i pravo malo iznenađenje za sve ljubitelje muzike, pojavljuje se odlični bh. pjevač Mirza Šoljanin koji će zajedno sa EFC bendom izvesti ovu pjesmu i na ovoj prestižnoj muzičkoj manifestaciji.

Pjesma “Ters Bosanka” je nepretenciozna, vesela i moderna rock pjesma koja već sa prvim taktovima poziva na ples, a koja stilski ne odstupa od dosadašnjeg prepoznatljivog EFC muzičkog potpisa.

Promocija “Ters Bosanke” će se desiti u organizaciji Hayat televizije koja je oficijelni predstavnik Bosne i Hercegovine za Turkvizyon.
Emir & Frozen Camels i Mirza Šoljanin sa “Ters Bosankom” na Turkoviziju Za samo nekoliko dana bh. rock bend Emir & Frozen Camels (EFC) će bh. javnosti promovisati pjesmu s kojom će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u decembru na muzičkom takmičenju “Turkovizyon 2013” u turskom glavnom gradu kulture Eksišehiru. Radi se o pjesmi vrlo originalnog imena “Ters Bosanka”, čiji tekst i muziku potpisuje lider EFC benda Emir Bukovica, dok aranžman dijeli trio Emir Bukovica, Mahir Sarihodžić i Borjan Milošević. Pjesma je snimljena u studiju Long Play u Sarajevu. Kao gost u pjesmi i pravo malo iznenađenje za sve ljubitelje muzike, pojavljuje se odlični bh. pjevač Mirza Šoljanin koji će zajedno sa EFC bendom izvesti ovu pjesmu i na ovoj prestižnoj muzičkoj manifestaciji. Pjesma “Ters Bosanka” je nepretenciozna, vesela i moderna rock pjesma koja već sa prvim taktovima poziva na ples, a koja stilski ne odstupa od dosadašnjeg prepoznatljivog EFC muzičkog potpisa. Promocija “Ters Bosanke” će se desiti u organizaciji Hayat televizije koja je oficijelni predstavnik Bosne i Hercegovine za Turkvizyon.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Palma plus Sjenica - novi izlozbeni salon

Leave a Reply