USAID pomaže mladima i poslodavcima

Vijesti 2013

USAID u saradnji sa 32 lokalne opštine počinje danas Program razvoja radne snage koji će pomoći preduzećima da angažuju i obuče nove zaposlene.

Dvomesečna obuka namenjena je mladima do 30 godina starosti sa najmanje trećim stepenom stručne spreme, dok pravo učešća u Programu imaju sva preduzeća sa pet i više zaposlenih iz opština i gradova sa kojima USAID-ov projekat sarađuje, a među kojima su Novi Pazar, Sjenica i Tutin.

Predstavnica USAID-a Andreja Koršič rekla je radiju Sto plus da prednost imaju poslodavci koji planiraju zapošljavanje novih radnika.

“Onog trenutka kada se preduzeće prijavi i bude izabrano izražava potrebu za novim radnim mestima. USAID-ov projekat tada angažuje Agenciju za ljudske resurse da selektuje mlade nezaposlene koji odgovaraju profilima koje poslodavci traže kao i finansijsku i generalnu administraciju njihovog dvomesečnog angažovanja“, rekla je Koršičeva.

Ona je dodala da će poslodavci izvršiti krajnju selekciju radnika, a početak obuke se očekuje u februaru.

USAID organizuje sasatanak 30. oktobra u hotelu Tadž gde mogu da dođu sva zainteresovana privatna preduzeća iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

Program počinje u okviru USAID-ovog Projekta održivog lokalnog razvoja, a poslodavci mogu da se prijave do 17. novembra.

Prijavni formular za učešće u Programu, može se preuzeti sa internet sajta USAID-ovog Projekta održivog lokalnog razvoja

www.lokalnirazvoj.rs

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

radio100plus

Facebook komentari
Čitaj još:  Štavalj: Pronađen mrtav blizu kuće

Leave a Reply