Polin Delpeš u Sjenici

Vijesti 2013

Polin Delpeš piše za Haftington post o turističkoj ponudi Sjenice.

Francuska književnica, novinarka, voditeljica i glumica Polin Delpeš (Pauline Delpeche), koja ovih dana boravi u Srbiji kao gost Turističke organizacije Srbije, posjetila je opštinu Sjenica i tom prilikom obišla kanjon rijeke Uvac.

Tokom petodnevnog studijskog putovanja, ona će se upoznati sa bogatstvom turističke ponude Srbije i njenog kulturno-historijskog naslijeđa, o čemu će napisati članak za francusko izdanje uglednog američkog elektronskog časopisa Haftington post (Huffington Post). Osim toga, sljedeće godine planira i snimanje jednočasovnog dokumentarnog filma o Srbiji koji će biti prikazan na francuskoj državnoj televiziji, Kanal 2.
PolinDelpes2 zpsfeb0cbf5Polin Delpeš potiče iz poznate umjetničke porodice, glumila je u više filmova, serija i pozorišnih predstava, autor je nekoliko romana. Tokom svoje prve posjete Srbiji obići će pored kanjona rijeke Uvac, još i Beograd, manastire Studenicu i Gradac (kao zadužbinu Jelene Anžujske), i Mokru Goru.

Francusku verziju Haftington posta, u saradnji sa američkom kompanijom, pokrenuo je Le Monde početkom 2012. godine i ubrzo je postao jedan od načitanijih elektronskih medija u Francuskoj sa oko 7 miliona posjeta mjesečno.

U Turističkoj organizaciji Sjenice kažu da pored organizovanih posjeta turista iz Poljske i Rusije, za sezonu 2014. godine očekuju dolazak turista iz Francuske, što je dokaz da među stranim turistima vlada veliko interesovanje za ovu turističku destinaciju.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Odbojka za Bakira ŽOK Sjenica - ŽOK Priboj (Video)

Leave a Reply