Sjenički tekstilci do stručnijeg obrazovanja

Vijesti 2013

” title=”tex” target=”_blank”>

Škola za dizajn tekstila i obuće danas je prezentovala obuku stručne pakse za učenike ove srednjoškolske ustanove u okviru projekta „Jačanja stručnog obrazovanja u tekstilnoj i industriji odeće i obuće u Novom Pazaru, Tutinu, Raški i Sjenici“.

Direktor ove škole Meho Camović rekao je da su tek sada stekli mogućnost da prate privatni sektor za koji školuje učenike, kao i da planiraju obuku nezaposlenih.

“Već smo poslali zahtev Ministarstvu za obučavanje radnika koji su na Zavodu za zapošljavanje. Prema evidenciji, na posao čeka 11.000 gradjana sa osnovnom školom, a naš cilj je da ih obučimo da bi lakše došli do posla”, rekao je Camović.

Škola za dizajn tekstila i kože ovaj projekat je pokrenula uz pomoć Regionalne razvojne agencije Sandžaka.
Direktor SEDE Samir Kačapor kaže da će ovaj projekat pomoći privrednicima iz oblasti tekstilne i obućarske industrije da dobiju kvalitetniju radnu snagu, a sa druge strane da se unapredi stanje u mašinskom parku škole.

“Glavni cilj je da se unapredi stanje u radnoj snazi, da učenici dobiju što adekvatnij znanje al i da steknu bolju praksu za rad u firmama”, rekao je Kačapor.

U ovoj školi će u ponedeljak adaptirati pet radionica u kojima će biti smeštene mašine, koje se očekuju za mesec dana.
Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES, a ukupna vrednost projekta iznosi 67.935 evra.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Nastavnik iz Sjenice tukao učenika u Novom Pazaru

Leave a Reply