Nikola Grebović – mladi, talentovani slikar iz Sjenice

Vijesti 2013

Nikola Grebovac ima 17 godina. Živi u Sjenici, Srbija. Crtanjem se bavi aktivno oko 3 godine. Počeo je tako što je crtao slike iz udžbenika i karikature prijatelja u školi. Oduvijek su ga zanimali portreti. U osnovnoj školii su mu tražili da rade bojama, a on je oduvijek volio da koristi samo olovku.
U srednjoj školi više nije imao ni jedan predmet vezan za crtanje, tako da bi svaki slobodan trenutak uzeo papir i olovku i crtao likove iz knjige.

I tako je sve počelo. Crtao je portrete poznatih ličnosti, ali i karikature, ali uvijek bi se trudio da mu rad izgleda što realnije. Ne voli da radi sa bojama, možda zato što nije baš ni istinski pokušao, ali ako bude prilike, vjerovato će i to probati.

Nije pohađao nikakvu nastavu crtanja, jednostavno, vežbao je i trudio se da mu crteži budu što realniji. Savjetovao se i sa kolegama na facebooku i ispravljao svoje greške. Do sada nije imao samostalnih izložbi, ali planira da uskoro napravi bar jednu.

Nikola se javio na naš poziv da amateri umjetnici iz svoh oblasti jave se i prezentiraju svoj rad na našem portalu. Danas to i činimo i želimo mu puno sreće i uspijeha i veliku karijeru. Naravno Vi obavezo pogledajte njegove radove u našoj foto galeriji i uživajte!

VIŠE SLIKA OVOG MLADOG UMETNIKA MOŽETE POGLEDATI U NAŠOJ GALERIJI KLIKOM OVDE

izvor:scena.ba

Facebook komentari
Čitaj još:  Opština Sjenica na Sajmu lokalne samouprave

Leave a Reply