Asmir Kolasinac

Asmir Kolašinac: Još veće ambicije u novoj sezoni

Sport, Vijesti 2013

Bacač kugle iz Sjenice Asmir Kolašinac rekao je danas da u novu sezonu ulazi sa još većim ambicijama nego ranije, kao i da će takmičenja dočekati spremniji nego ikad.
“Kada čovek dostigne svoje visoke ciljeve, onda je normalno da stvara nove i da sanja veće snove. To je smisao života i bavljenja sportom, tako da ja imam još veće ambicije nego prošle sezone”, rekao je Kolašinac agenciji Beta.

Asmir Kolašinac

Kolašinac i preponaš Emir Bekrić bili su danas gosti Sportskog saveza Srbije, koji je napravio prijem za njih zbog dobrih rezultata iz prošle godine.
“Za 14 dana me čekaju kvalifikacije na (dvoranskom) Evropskom prvenstvu u Geteborgu, a dan kasnije, nadam se, i finale. Ove sezone imam treći rezultat u Evropi, s tim što je su ova dvojica ispred imala lične rekorde, a ja nisam još u špicu forme”, rekao je Kolašinac.

Čitaj još:  Coca-Cola aktivna zona u Sjenici vrlo posećena - FOTO

Njegovo najbolje ostvarenje u dvorani je 20,64 metra, što je i državni rekord.
“Nadam se da ću oboriti lični i državni rekord i postignem i 20,70, što mi je vreme sa Olimpijskih igara (gde je bio sedmi). Ako postignem savršeni hitac, možda dostignem i 21 metar”, objasnio je on.
Kolašinac je uvek pun samopouzdanja, sada je rekao da ima još više razloga za optimizam, jer je spremniji nego ikad u karijeri.
“Fizički sam savršeno spreman! Imam 132 kile, ali više snage, a očekujem da ću do Geteborga dobiti još dva kilograma, ali kvalitetna. U Londonu sam imao 140, a sada ću imati pet manje, ali više snage. Bolje treniram sada”, rekao je Kolašinac.

Na pitanje šta je drugačije, odnosno koje metode treninga je promenio, odgovor je bio kratak – ishrana.
“Ma, promenio sam ishranu, kvalitetnije se hranim i pazim šta jedem… Izbacio sam slatko… i slano, i sve što volim da jedem”, rekao je uz širok osmeh Kolašinac.

Facebook komentari

Leave a Reply