bager mali za asfaltiranje

Asfaltirana ulica Tomislava Tripkovića

Sjenica vesti, Vijesti 2012

U Sjenici je asfaltirana još jedna ulica. Riječ je o Ulici Tomislava Tripkovića, koja predstavlja sponu između dva dijela grada, ali i bitnu zaobilaznicu na putu prema prema Beogradu.

bager mali za asfaltiranje Kako su istakli  čelni ljudi ove opštine, sva predizborna obećanja se ispunjavaju, te kako je i obećano, aktivno se nastavlja sa asfaltiranjem svih ulica u gradu. Zamjenik predsjednika opštine Sjenica, Muriz Turković, jako je ponosan što je upravo ova ulica danas asfaltirana,  jer upravo ova dionica će u budućem periodu predstavljati bitnu sponu, ali kvalitetniji i brži put između Sjenice, preko Ivanjice, pa sve do glavnog grada Beograda.

Čitaj još:  Oglas: Opština prodaje zemljište

Predsjednik Skupštine Sjenica, Senad Mahmutović je također istakao zadovoljstvo zbog asfaltitanja ove sjeničke ulice, koja kako je naveo predstavlja svojevrsni gradski bajpas i veoma bitnu saobraćajnu zaobilaznicu.

Direktor  Direkcije za urbanizam, projektovanje i izgradnju Sjenica, Elvis Bihorac je istakao da je upravo ulica jedna od najbitnijih ulica, te da je asfaltiranju prethodilo sređivanje i drugih investicionih radova, odnosno da je prošle godine urađena kanalizacija, voda i javna rasveta. Asfalt je postavljen u dužini od 700 metara i širini od 4.5 metara.

Kako je najavljeno iz Uprave grada Sjenica, aktivno asfaltiranje ulica u ovom gradu će biti nastavljeno i u narednom periodu.

Čitaj još:  Ambasador Norveške Arne Sannes Bjornstand posetio Sjenicu (Video)

 

Irma Hodzic

Facebook komentari

Leave a Reply