Asmir Kolašinac drugi u Baru

Sport, Vijesti 2012

Asmir Kolašinac osvojio je srebrnu medalju na Zimskom Kupu Evrope u bacačkim disciplinama koji je održan u Baru. Pored Asmira dobar rezultat je postigla i Dragana Tomašević koja je koja je zauzela 5. mesto.

Asmir Kolašinac je zauzeo najbolji plasman od naših atletičara uzevši srebrnu medalju sa rezultatom 20,50m. Pored ovog hica, Asmir je imao još dva preko 20m. Jedino je Milan Jotanović bio daleko od svog rezultata bacivši kuglu 18,34m, ali kako je ovo tek prvi Milanov nastup ove godine, očekujemo bolje rezultate u nastavku sezone.

Prvi je nastupio Vedran Samac i ostvario rezultat od 74,83m u drugoj seriji što je bio 4. rezultat u konkurenciji mlađih seniora. Prošle godine na istom takmičenju bio je na petoj poziciji tako da možemo reći da napreduje i da se nadamo da može dobaciti normu za EP u Helsinkiju koja iznosi 78m.

Čitaj još:  Radovi na gradskoj rasveti u Sjenici

Dragani Tomašević je ovo bio prvi nastup još od SP u Daeguu i u izuzetno jakoj konkurenciji zauzela je 5. mesto sa dobačenih 60,57m u šestoj seriji. Ovo je najbolji Draganin rezultat na Zimskom KUP-u što nam pokazuje da je spremna za letnju sezonu. Prvo mesto u bacanju diska zauzela je Nemica Nadin Miler, bacivši najbolji rezultat na svetu ove godine 68,89m.

Facebook komentari

Leave a Reply