Memorijalni kup Amar Garibovic 2015

U znak sjećanja na Amara Garibovića

Vijesti 2011

peti_memorijal_amar_garibovicNa sjeničkoj stazi Panjeva, prošlog petka održano je Otvoreno prvenstvo Srbije u skijaškom trčanju, a sutradan u subotu, odran je i Prvi memorijal ”Amar Garibović”. Ova takmičenja, koja su okupila 128 sportista iz 11 skijaških klubova iz Srbije, Crne Gore i BiH, organizovali su Smučarski savez Srbije, Turistička organizacija i opština Sjenica, a tehnički organizator bio je sjenički SK Jelenak, koji je, u ukupnom plasmanu oba dana ostvario najbolje rezultate, još jedanput se dokazujući i kao uspešan organizator.

”Sjenica i svi njeni klubovi, unazad više godina, dali su značajan doprinos razvoju skijaškog trčanja i afirmaciji i prepoznavanju ovog sporta u zemlji i inostranstvu. Skijaški savez Srbije, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i Olimpijskim komitetom Srbije, prepoznaje ovaj entuzijazam, pomaže, i uveravam vas, pomagaće još više razvoju ovog sporta”, rekao je na otvaranju Prvenstva Srbije u Sjenici, predsednik SSS, Dragor Stojanović. ”Ono što želim posebno da naglasim”, kazao je Stojanović, ”jeste memorijalna trka našeg olimpijca Amara Garibovića, kome dugujemo mnogo, a ova trka je samo deo, kojim mu na neki način uzvraćamo.”

Čitaj još:  Asocijacija mladih SDA Sandžaka - ogranak Sjenica

Prvi memorijal u znak sećanja na tragično nastradalog, proslavljenog sjeničkog sportiste, najuspešnijeg državnog reprezentativca i najmlađeg učesnika Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru 2010.godine, Amara Garibovića, koji od ove godine, ulazi u takmičarski kalendar, kako SK Jelenak tako i Skijaškog saveza Srbije, održan je u subotu, pod sloganom ”Srce kuca za Amara”. O Amaru su toga dana, sa tugom i ponosom, govorili svi lokalni i dravni zvaničnici, a sportisti su se, u njegovo ime borili, da u fer i sportskoj borbi ostvare najbolje rezultate. Iako je u ukupnom plasmanu SK Jelanak ostvario najveći uspeh, pehari najuspešnijih takmičara pripali su Amarovim drugarima iz bosanskohercegovačkih klubova, Ivani Kovačević i Mladenu Palakaloviću.

”Memorijal i Prvenstvo Srbije protekli su u najboljem redu. Sva takmičenja se prave za takmičare, a oni su pokazali visoku normu i da su na visini zadatka”, ocenio je u izjavi za medije Amarov otac, Murat Garibović, tehnički delegat takmičenja i predsednik Odbora za nordijsko skijanje u Skijaškom savezu Srbije.

Čitaj još:  Drustvo Zmajevac - Obilazak Bazdarske pecine

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply