fizika

Enes Gičević i Kadir Jahić najbolji fizičari u Zlatiborskom okrugu

Vijesti 2011

Među osamdeset najboljih u lokalnim sredinama, na Okružnom takmičenju, održanom u Požegi, sjenički osnovci, Enes Gičević i Kadir Jahić, dokazali su da su ubedljivo najbolji u regionu. Uspeh ovih mališana, rezultat je njihovog neosporivog talenta ali i kontinuiranih priprema sa nastavnikom fizike, Salihom Saračevićem. Učenik sedmog razreda, Enes Gičević, koji je i prošle godine osvojio prvo mesto na Okružnom, a treće na Republičkom takmičenju, ove godine dobio je i, može se reći, jednako uspešnog naslednika, Kadira Jahića, koji je, kao učenik šestog razreda, na takmičenju u Požegi takođe osvojio prvo mesto. Prijemom u Opštini, koji je priređen u čast najuspešnijih mladih fizičara, lokalna vlast Sjenice pokazala je da ceni, uvažava i promoviše prave, neprolazne vrednosti.

”Najprijatnije se osećam kada sam u društvu mladih ljudi, ovako uspešnih kakvi su ovi dečaci. Moramo učiniti sve da se takve vrednosti maksimalno protežiraju, i da ta deca imaju makar i skromnije nagrade, da znaju da neko o njima razmišlja i da ceni i uvažava taj njihov trud i rad”, izjavio je medijima, predsednik opštine Sjenica, Muriz Turković. On je tom prilikom, uz skromne poklone čestitao mladim fizičarima, zahvalivši njihovim roditeljima i nastavnicima, koji su doprineli takvom uspehu.

Čitaj još:  PSD Zmajevac na Sjeničkom jezeru 2013

Uspeh prvaka u znanju, direktorka OŠ ”Svetozar Marković”, Mejra Dacić, prokomentarisala je kao još jednu potvrdu dugogodišnjeg uspešnog rada najstarije gradske škole u Sjenici. ”Za ovaj uspeh zaslužan je nastavnik fizike, Salih Saračević”, kazala je ona i istakla da ovaj nastavnik od početka školske godine priprema talentovane učenike za takmičenja. ”Ovo je dokaz da u savremenom obrazovanju mora da postoji integrativno obrazovanje, što znači da se nastavnik i učenik nalaze u jednoj partnerskoj ulozi”, izjavila je Mejra Dacić. Ona je tom prilikom poručila mladim generacijama da je obrazovanje ”prozor u svet”, a da neobrazovanje označava mrak, začarani krug i samoću.

Čitaj još:  Otvaranje sezone lova 2011/2012

Enes Gičević i Kadir Jahić su nesumnjivo odabrali pravi put. Oni su zadovoljni postignutim i spremni za nove pobede, koje će ostvariti vrednim radom i daljim usavršavanjem znanja iz fizike, koja im je, kako kažu, omiljeni predmet.

Facebook komentari

Leave a Reply