nova_saobracajnica_umesto_stare_autobuske

Nova saobraćajnica umesto nekadašnje autobuske stanice

Arhiva vijesti 2009

SJENICA: NOVA SAOBRACAJNICA UMESTO NEKADASNJE AUTOBUSKE STANICE

MINISTARSTVO ZA NIP ODOBRILO FINANSIRANJE ZAVRŠETKA ZAPOČETIH PROJEKATA I U NAREDNOJ GODINI

nova_saobracajnica_umesto_stare_autobuske

Iako započeti krajem uobičajene građevinske sezone, radovi na izgradnji zaobilaznice koja podrazumeva saobraćajnicu od 350 metara i dva mosta, završavaju se u ugovorenom roku. Nova saobraćajnica je ovih dana puštena u rad, a to je prvi i i Sjenica, ovo Ministarstvo je, do kraja godine, bilo odobrilo srdedstva za realizaciju još dva projekta u ovoj opritni. Projekti koji se odnose na najvredniji realizovani projekat, koji ove godine u Sjenici finansira Ministarstvo za nacionalni investicioni plan. Prema planu o finansiranju infrastrukturnih projekata u četrdeset najnerazvijenijih opština u Srbiji, među kojima je izgradnju tranzita kroz Sjenicu i izgradnju krakova seoskog vodovoda u Štavlju, realizovani su, do sada, preko 50 odsto. Kako saznajemo od koordinatora za NIP u Sjenici, Ismeta Mahmutovića, ti projekti će biti završeni u narednoj godini jer je sa Ministarstvom za nacionalni investicioni plan postignut dogovor o finansiranju završetka započetih radova i u narednoj sezoni.

Čitaj još:  Nastavak izgradnje tranzita kroz Sjenicu

Nova saobraćajnica od 350 metara u Sjenici, spaja ulice Milorada Jovanovića i Svetozara Markovića. U glavnu ulicu ”Milorada Jovanovića”, uključuje se na mestu nekadašnje autobuske stanice, pružajući mogućnost trajne pešačke zone kroz centar grada, kao i relizaciju planova o izgradnji i uređenju naselja ”Vilenjak”.

”Osim što u pozitivnom smislu menja izgled grada, nova saobraćajnica je veoma značajna za sjeničku čaršiju. Zahvalan sam svim učesnicima, izvođačima, a posebno ministarki Verici Kalanović, koja je omogućila da se ovaj projekat realizuje u Sjenici”, rekao je, prilikom obilaska završnih radova, predsednik opštine, Muriz Turković.

Vrednost prvog realizovanog projekta je trideset miliona dinara, a preostala dva, čiji će završetak, prema postignutom dogovoru, Ministarstvo za nacionalni investicioni plan finansirati i u narednoj sezoni, procenjuje se na 13 i 5 miliona dinara. Novu saobraćajnicu sa dva mosta u Sjenici gradilo je novopazarsko preduzeće za puteve ”Novi Pazar – put AD”, a završetak radova u ugovorenom roku, u značajnoj meri omogućili su neuobičajeno povoljni klimatski uslovi, koji su produžili građevinsku sezonu, bez snega u Sjenici čak i u decembru.

Facebook komentari

Leave a Reply