begovi bunari deo pesterskog prostora za vezbu - www.Sjenica.com

Na pešteru u toku združena vojna vežba

Arhiva vijesti 2009
Od prošle subote, pa sve do 11.oktobra, na prostoru Peštera održava se združena vojna vežba modularnih snaga, pod nazivom ”Odlučan odgovor 2009.”




Vežbu izvode snage Vojske Srbije, uz angažovanje namenskih snaga Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, a nosilac planiranja i celokupne organizacije vežbe je Združena operativna komanda Generalštaba Vojske Srbije. Radi informisanja javnosti o planiranim aktivnostima i ciljevima ovakve vežbe, u novopazarskoj kasarnoj ”Rifat Burdžević Tršo”, od utorka radi Medija centar.




”Ova vežba se odnosi na realizaciju zadataka iz prve misije Vojske, a to je odbrana Republike Srbije od oružanog ugrožavanja spolja. Cilj vežbe je provera sposobnosti štabnog rada i rada jedinica u terenskim uslovima. Dinamički deo, predviđen je od 1.do 9.oktobra, a zbog združenih aktivnosti, koje podrazumevaju bojevo gađanje namenskih taktičkih snaga, pozivam stanovništvo da u tom periodu, iz bezbednosnih razloga, ne ulazi u reon izvođenja vežbe na potezu Tisovac – Kleča”, istakao je, u izjavi za medije, oficir za odnose sa javnošću, kapetan Goran Ikonić.
Facebook komentari

Leave a Reply