Ministar Bradic u Sjenici

Ministar kulture Nebojša Bradić posetio Sjenicu

Arhiva vijesti 2009, Kultura, Opstina Sjenica

Sjenica nikada nije imala Dom kulture, ali je po kulturnim sadržajima zauzimala vodeće mesto u Sandžaku. U te namene, decenijama unazad, pa sve do 2004.godine, kada je odlukom građevinske inspekcije zabranjena za upotrebu, uspešno je korišćena višenamenska bioskopsko-pozorišna sala. Po urađenom projektu, iz sredstava Nacionalnog investicionog plana, i delom opštinskog budžeta, adaptacija tog prostora počela je 2006.godine, i za to je do sada utrošeno 14 miliona dinara. Sa radovima se stalo zbog nedostatka finansijskih sredstava, a za završetak započetih poslova potrebno je obezbediti još 14 miliona dinara. Predstavnici lokalne vlasti i sjeničke Ustanove kulture,



nadaju se da će, nakon posete ministra kulture Nebojše Bradića – koji se, prošlog petka, na putu do Prijepolja, na kratko zaustavio i u Sjenici – uslediti nastavak i brži završetak, još pre tri godine, započetih radova na adaptaciji bioskopsko-pozorišne sale, kao jedinog prostora kulture u ovoj opštini.

Ministar Bradic u Sjenici

”U sklopu svojih aktivnosti, planirao sam da dođem i da vidim u kakvom je stanju bioskop u Sjenici, kako bih mogao sa svojim saradnicima, ovaj projekat da razmotrim u narednom periodu. Realno gledano, sredstva moraju da se traže na više strana, i to je ono što mi, kao Ministarstvo kulture, možemo da uputimo kao poruku”, rekao je ministar kulture u Vladi Republike Srbije, Nebojša Bradić, u izjavi za medije, nakon obilaska nedovršene i neosvetljene bioskopsko-pozorišne sale u Sjenici. On je tom prilikom pozitivno ocenio volju Sjeničana, odnosno lokalne vlasti, da se jedini objekat kulture privede nameni i obećao podršku u nastavku realizacije takvog projekta. ”Ja obećavam da ću sagledati sve mogućnosti Ministarstva kulture, i da ću sa svoje strane dati podršku u okviru mogućnosti, koje mi imamo u toku ove budžetske godine,




kao i kada su u pitanju planovi za narednu godinu. Mi moramo, čak i u vremenima krize, recesije, uslova koji su teški, ponekad veoma neizvesni, da pronađemo način da upravo kultura bude osvetljena; da ova sala bude osvetljena i da što pre primi prve posetioce. Ja bih voleo da već u sezoni 2009-2010, dođem ovde i zajedno sa Sjeničanima odgledam neku pozorišnu predstavu”, kazao je ministar Bradić.

Čitaj još:  Rekonstrukcija magistralnog puta M8

”Posle dugo godine, jedan ministar kulture je posetio Sjenicu. Mi nakon ovoga očekujemo i konkretne rezultate, jer smo, prvi put, dobili uveravanja da će Ministarstvo kulture obratiti pažnju i na našu opštinu”, rekla je Indira Tandirović, urednica i organizatorka programa Ustanove kulture u Sjenici.

Čitaj još:  Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović dao ostavku

Facebook komentari

Leave a Reply