Docek Asmira Kolasinca na ulazu u Sjenicu

Doček u čast Asmira Kolašinca, prvog olimpijca iz Sjenice

Arhiva vijesti 2008

OČARAN PEKINGOM I ODUŠEVLJEN DOČEKOM U RODNOM GRADU

Docek Asmira Kolasinca na ulazu u SjenicuIako nije ušao u finale, prvi olimpijac iz Sjenice, Asmir Kolašinac, je svojim učešćem i nastupom na Olimpijadi, oduševio svoje sugrađane, koji su u njegovu čast, priredili svečani doček. Pri povratku iz Pekinga, Asmira su, u koloni automobila na ulazu u Sjenicu, dočekali njegovi prijatelji, rođaci i drugovi sportisti. Minuti iščekivanja susreta, najduži su ipak bili za njegove, skromno ponosne roditelje, majku Muradiju i oca Spaha. Sa osmehom na licu, vidno oduševljen dočekom, Asmir se pozdravio sa svima, a potrom je kolona automobila prošla kroz grad, zaustavljajući se pred zgradom opštine, gde je organizovan svečani prijem u čast prvog učesnika Olimpijskih igara iz Sjenice.

”Pre svega, želim da se zahvalim predsedniku opštine, mojim drugovima, prijateljima i svim građanima Sjenice, koji su me dočekali na vrlo poseban način. Mogu da kažem da sam oduševljen, koliko onim što sam tamo video, toliko ovim što su mi priredili kad sam se vratio. Vrlo sam ponosan što sam iz ovog grada, koji sam predstavljao na, po mnogima najboljoj Olimpijadi ikada”, rekao je Asmir u izjavi za medije. U znak zahvalnosti, Asmir je predsedniku opštine, Nusretu Nuhoviću, uručio poklon, pozlaćenu maketu stadiona u Pekingu, a predsednik je obećao da ce opština ubuduće izdvajati više finansijskih sredstava za sportske talente iz Sjenice.

Čitaj još:  Asmir Kolašinac treći u Evropi

Sa 24 godine, u svojoj disciplini bacanja kugle, Asmir je bio skoro najmlađi takmičar na Olimpijadi u Pekingu. Iako je svojim učešćem na Olimpijadi već postigao uspeh, pred njim tek predstoje uspesi. Bez pauze, nastaviće sa treninzima i pripremama za Evropsko prvenstvo u dvorani, koje ga očekuje u zimskoj sezoni, a potom, naredne godine, Univerzijada u Beogradu i Svetsko prvenstvo u Berlinu. Prvi sjenički olimpijac očekuje, i nastojaće, da se sa narednih Olipijskih igara vrati sa medaljom.

Čitaj još:  Naš Asmir Kolašinac uspešno operisan

 

Pogledajte još – rekord iz 2015.:

Facebook komentari

Leave a Reply