Sjenica – na izbornoj listi osam kandidata

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Opštinska izborna komisija u Sjenici, potvrdila je zbirnu izbornu listu sa osam kandidata, meÄ‘u kojima je pet koalicija, dve grupe graÄ‘ana i samo jedna stranka koja će na lokalne izbore u ovoj opštini izaći samostalno. Predsednik Opštinske izborne komisije Izudin Prelić je u izjavi za medije rekao da je zbirna izborna lista objavljena u zakonskom roku, a ceo postupak podnošenja izbornih lista je ocenio korektnim, čak i u slučajevima gde je bilo prigovora, koji su, od strane nadležnih organa odbijeni. 

Na glasačkom listiću pod rednim brojem 1 u Sjenici biće koalicija ''Za evropsku Sjenicu – SDP, DS, LDP''. Nosilac liste i predsednički kandidat ove koalicije je privatni preduzetnik Muriz Turković. Koalicija ''Evropski pokret Sandžaka – NPS, DPS, BDS Džemail Suljević'', biće pod rednim brojem 2, a nosilac liste, ujedno je i predsednički kandidat ove koalicije. DSS je jedina stranka koja na lokalne izbore u Sjenici izlazi samostalno i biće pod rednim brojem 3. ÄŒetvrto mesto na glasačkom listiću zauzima grupa graÄ‘ana pod nazivom ''Dosta je… Mensur Gičević''. I u ovom slučaju nosilac liste je istovremeno i predsednički kandidat. Pod rednim brojem 5. biće grupa graÄ‘ana sa vrlo sličnim nazivom ''Dosta je više bilo'', i istim brojem odborničkih kandidata, ali bez predsedničkog kandidata. ''Bošnjačka lista za evropski Sandžak – dr Sulejman Ugljanin'', i na republičkim i na lokalnim izborima u Sjenici biće pod rednim brojem 6. Njihov predsednički kandidat i nosilac liste je advokat Nusret Nuhović iz Sjenice, aktuelni potpredsednik SDA Sandžaka i biši državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu R Srbije. Još uvek aktuelni predsednik opštine Sjenica Esad Zornić je nosilac i predsednički kandidat izborne liste pod rednim brojem 7, koja nosi naziv ''Liga za Sjenicu – dr Esad Zarnić i G17 Plus''. Poslednji na glasačkom listiću za lokalne izbore u Sjenici, pod rednim brojem 8 biće koalicija ''Jedinstvena lista – SRS, NS, SPS''.
Prema zaključenim biračkim spiskovima u sjeničkoj opštini ima 23.793. lica sa pravom glasa, meÄ‘u kojima je 153 raseljenih lica. U odnosu na, poslednje održene predsedničke izbore, biračko telo u ovoj opštini smanjeno je za skoro 1.700. birača. Kako saznajemo od referenta za biračke spiskove opštine Sjenica Envera Hodžića, biračko telo je smanjeno, jer su, po nalogu Republičke izborne komisije, sa biračkog spiska brisana sva lica koja nisu imala upisan jedinstveni matični broj graÄ‘ana. Izbori u sjeničkoj opštini biće organizovani na 71. biračkom mestu. Gradska zona je podeljena na 15 biračkih mesta, dok su preostala biračka mesta raporeÄ‘ena na seoskom području.
Facebook komentari

Leave a Reply