Balkan Kup

Memorijalni kup “Abdulah Kostrebic

Arhiva vijesti 2007

Balkan KupU organizaciji smušarskog kluba ”Jelanak” iz Sjenice, proteklog vikenda odrzan je tradicionalni memorijalni kup ”Abdulah Koštrebic”. Zbog nedostatka snega – i u Sjenici se to ponekad desi – takmicenje nije odrzano na poznatoj sjenickoj stazi na Šancu, vec na stazi Vodena Poljana na Zlataru. SK ”Jelenak” i ove sezone bice domacin i tehnicki organizator Otvorenog prvenstva Srbije u smucarskom trcanju, koje ce se odrzavati cetvrtog, petog i šestog januara.

Memorijalni kup ”Abdulah Koštrebic”, okupio je ove godine 103 takmicara u svim kategorijama iz devet smucarskih klubova: ”Sarajevo”, ”Romanija”, ”Sokolac”, ”Širokaca” i ”Igman” iz BiH; ”Trebaljevo” iz Crne Gore i ”Zlatibor”, ”Sjenica” i ”Jelenak” iz Srbije. Direktor trke na ovom takmicenju bio je Murat Garibovic, prvi trener reprezentacije Srbije u bijatlonu, a predsednik SK ”Jelenak” Adnan Šmrkovic, bio je ujedno i predsednik organizacionog odbora takmicenja.

Čitaj još:  Finale prolećnog turnira u malom fudbalu - Sjenica 2012

”Takmicenje je proteklo u najboljem redu, i mi kao organizatori smo veoma zadovoljni. Nadam se da ce do drzavnog prvenstva biti dovoljno snega kako bi se takmicenje odrzalo na poznatoj sjenickoj stazi na Šancu. To ce zaista biti praznik, kako za našu Sjenicu, tako i za celu Srbiju, jer Sjenica je nosilac ovih sportova u Srbiji, pa i na Balkanu, a SK ”Jelenak” je najbrojniji i najuspešniji klub. Ocekujemo da ce, kako drzava, tako i opština Sjenica, imati razumevanja i pomoci ovom klubu i našim takmicarima, koji nas dostojno prezentuju na svetskom, i Evropa kupovima”, rekao je za www.sjenica.com , predsednik SK ”Jelenak” Adnan Šmrkovic.

Facebook komentari

Leave a Reply