Privremeni rezultati kvalifikacionih ispita

Arhiva vijesti 2007

Od ukupno 280 ucenika, koliko je na teritoriji sjenicke opstine, za upis u cetvorogodisnju srednju skolu, polagalo kvalifikacione ispite iz srpskog jezika i matematike, prema privremenim rezultatima polozilo je 278. U najvecoj gradskoj skoli polagalo je 114 ucenika, od kojih dva ucenika nisu zadovoljila ni minimalni kriterijum od jednog boda, dok je njih troje osvoilo manje od po pet bodova. Najbolje rezultate u ovoj i ostalim skolama u Sjenici, osvoivsi maksimalnih 40 bodova, ostvarila je jedino Jelena Vranic, djak generacije O.s. ,,12 decembar''.

U najstarijoj gradskoj skoli O.s.,,Svetozar Markovic'', svi ucenici, ukupno 86, su polozili kvalifikacioni ispit iz oba predmeta, s tim sto je 8 ucenika imalo manje od 5 poena. Kvalifikacione ispite iz oba predmeta polozili su i svi ucenici koji su polagali u seoskim skolama.

,,Tokom ispita nije bilo nikakvih problema a ucenici su postigli zadovoljavajuce rezultate. Oni koji nisu zadovoljni imaju pravo zalbe,'' rekao je u izjavi za medije, prosvetni savetnik iz Uzica Milenko Nikolic. 

Facebook komentari
Čitaj još:  Rekonstrukcija magistralnog puta m8

Leave a Reply