Sjenica Forum

Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.

Vijesti iz Srbije nešto zanimljivo i smatrate da trebaju znati i drugi... posveti mu temu...

Your Ad Here
odgovora
Staro 19-01-2010   #1
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin

STRANAC Avatar

S nama od: May 2006
Godine: 34
Standardno Eurosong: Bregina pesma u ime Srbije

Srbija će se na ovogodišnjem Eurosongu takmičiti sa pesmom koju će napisati Goran Bregović.

Predstavnik Srbije na Eurosongu pevaće pesmu Gorana Bregovića, potvrđeno je u utorak u Radio-televiziji Srbije.

Predstavnici te medijske kuće saopštili su da će Bregović napraviti tri kompozicije za tri autora, koje će odabrati on i RTS, a gledaoci će SMS glasovima 27. februara odlučiti koja će od te tri pesme (i koji izvođač) predstavljati Srbiju na Eurosongu u Norveškoj.

"Ne postoji recept za pisanje pesme za Eurosong. Već imam par ideja koje polako razrađujem i biće naravno u stilu onoga što ja radim. Tražili ste Bregovića i dobićete ga", samouveren je Brega.

Na pitanje kakve će biti pesme, Goran je kratko rekao - vesele!

"Napravićemo jedan mini kasting na koji ću da pozovem 10 mladih pevača koji mi se dopadaju i kome kompozicije budu najbolje 'ležale' on će i da se bori za odlazak u Norvešku".

Prema novoj metodi biranja predstavnika Srbije , RTS bira kompozitora, koji za više izvođača piše nekoliko pesama, a zatim zajedno sa RTS-om bira jednog od njih. Glasovi publike zatim odlučuju koja pesma ide u Oslo.

Vođa Orkestra za svadbe i sahrane već ima iskustva na Eurosongu iz 2006. godine, kada je Severini radio aranžman za pesmu "Moja štikla" sa kojom se Seve u Atini i nije baš proslavila.

Da li će sada imati više sreće, kladioničari će početi da predviđaju već 7. februara kada će se znati u kojem smo polufinalu, doć će 22. marta biti određen i redosled nastupa.

Najbolja pesma Evrope 2010. biće odabrana 29. maja u mondenskom gradu Baerumu nadomak norveške prestonice.

BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM

STRANAC je sada online  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Sponsored Links
Your Ad Here
odgovora

Tags
bregina, eurosong, ime, pesma, srbije

Korisnici koji čitaju ovu temu: 1 (0 člana i 1 gosta)

Alatke za temu
Oceni ovu temu
Oceni ovu temu:

Pravila pisanja
Ti ne možeš otvarati nove teme
Ti ne možeš pisati odgovore
Ti ne možeš da postavljaš fajlove
Ti ne možeš da izmeniš svoje postove

BB code is On
Smajlisi su On
[IMG] code je On
HTML kod je ugašen
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je 00:49. Powered by vBB Version 3.8.6 - Copyright ©2000 - 2012,
Administracija @ www.Sjenica.com