Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.
Tomislav Nikolić podneo je ostavku na mesto šefa poslaničke grupe radikala u Skupštini Srbije i na funkciju zamenika predsednika Srpske radikalne stranke. Nikolić izjavio da se na ostavku odlučio pošto je u četvrtak uveče "dobio nalog" da radikali ne glasaju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.
Bivši zamenik predsednika SRS i šef poslaničke grupe radikala Tomislav Nikolić izjavio je agenciji Tanjug da se na ostavku odlučio pošto je u četvrtak uveče "dobio nalog" da radikali ne glasaju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.
"Tačno je da sam podneo ostavku zato što sam se rukovodio principom - jedan je moral, a drugo poštovanje reči", izjavio je Nikolić.
On je objasnio da je na stranačkim organima bilo dogovoreno da poslanici SRS glasaju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ukoliko Vlada Srbije usvoji amandman radikala na predlog Zakona o ratifikacji tog sporazuma.
"Taj stav sam neprekidno iznosio za skupštinskom govornicom i uspeo sam da se izborim da Vlada Srbije prihvati amandman SRS podsetio je Nikolić.
Prema njegovim rečima, u četvrtak je, za vreme skupštinskog zasedanja, "dao obećanje da će poslanici SRS glasati za SSP".
"Uveče sam, međutim, dobio nalog da ne glasaju za taj sporazum, što je bila potpuna promena politike", rekao je Nikolić Tanjugu.
"Dao sam ostavku ukazujući time da ja mogu sve da izdržim, ali ne mogu i ovo", rekao je Nikolić.
Nikolić je naveo da će ostati član SRS, "ukoliko stranka ne odluči drugačije".
Na pitanje ko će u budućnosti voditi stranku Nikolić je kratko odgovorio da ne zna.
Tomislav Nikolić podneo je ostavku na mesto zamenika predsednika Srpske radikalne stranke na polovini mandata, a za izbor novog zamenika stranačkog predsednika potrebno je sazvati Otadžbinski kongres SRS, najviši stranački organ.
Prema Statutu SRS, predsednik, zamenik predsednika, članovi Centralne otadžbinske uprave i drugi najviši funkcioneri biraju se na kongresu SRS, koji se redovno održava na svake četiri godine.
Vanredni Otadžbinski kongres SRS, prema Statutu, može biti održan na zahtev predsednika stranke, jednog izvršnog odbora ili jedne petine opštinskih odbora stranke.
Poslednji, sedmi po redu kongres SRS, održan je 8. oktobra 2006. godine i na njemu su, jednoglasno, za predsednika i zamenika predsednika SRS izabrani Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić.
Zamenik predsednika SRS bira se na kongresu, na predlog Centralne otadžbinske uprave, kojoj kandidate predlaže stranački predsednik.
Inače, u saopštenju Srpske radikalne stranke, koje je danas dostavljeno medijima, kaže se:
"Srpska radikalna stranka obaveštava javnost da je na sinoć održanoj sednici Predsedničkog kolegijuma Tomislav Nikolić podneo ostavku na mesto šefa Poslaničke grupe i zamenika predsednika Srpske radikalne stranke.
Predsednički kolegijum sa žaljenjem konstatovao tu činjenjicu i zahvalio se Tomislavu Nikoliću na dosadašnjem radu, naporima i zaslugama koje ima za Srpsku radikalnu stranku."
Sve su na svoj nacin lepe, sve ljubavi moje slepe, tacno znam sta sam na svakoj voleo. Ali kad podvucem crtu, sve sa tobom gube trku, ti si ipak nesto sasvim posebno...
nije moga vise da izdrzi gubitke od Tadica i Đilasa...
ovo je dokaz toga,jos samo onaj "šoknjavi degenerik" da rikne-a na ivici je nerava,
i odose radikali prije vremena u istoriju,a svakako ulaskom u evropske integracije pocinje kraj radikalizma i jedino moze da se javi jedan put u 10 godina u trajnosti od pola godine...
__________________ IDEMO DALJE...
BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM
"Tačno je da sam podneo ostavku zato što sam se rukovodio principom - jedan je moral, a drugo poštovanje reči", izjavio je Nikolić.
On je objasnio da je na stranačkim organima bilo dogovoreno da poslanici SRS glasaju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ukoliko Vlada Srbije usvoji amandman radikala na predlog Zakona o ratifikacji tog sporazuma.
"Taj stav sam neprekidno iznosio za skupštinskom govornicom i uspeo sam da se izborim da Vlada Srbije prihvati amandman SRS podsetio je Nikolić.
Prema njegovim rečima, u četvrtak je, za vreme skupštinskog zasedanja, "dao obećanje da će poslanici SRS glasati za SSP".
"Uveče sam, međutim, dobio nalog da ne glasaju za taj sporazum, što je bila potpuna promena politike", rekao je Nikolić Tanjugu.
."
kako ce se sve ovo odraziti na koaliciju sdp i radikala u Novom Pazaru
sad kad pravi radikali preuzmi stranku ,pitanje je da li ce sdp pristajati na dalje ucene radikala ili nas ocekuju novi izbori u Novom Pazaru (ili ce N.Pazar biti nemanjicgrad )videcemo .....
Podaci sa meteorološke stanice: Sjenica
NEDELJA 07.09.2008 vreme: 13:00
Temperatura: 30 °C
Pritisak: - mb
Pravac vetra: NW
Brzina vetra: 1 m/s
Vlažnost: 32 %
Opis vremena: Delimično oblačno
mislim da je ovo najtopliji dan u septembru ikad izmeren...
sta kaze statistikia,zna li ko...
zna septembar okd nas biti fin,ali 30 stepeni je previse za nas...
mislim da je ovo najtopliji dan u septembru ikad izmeren...
sta kaze statistikia,zna li ko...
zna septembar okd nas biti fin,ali 30 stepeni je previse za nas...
veruj da je do 2 sata bilo tropsko vrijeme a posle 2 pravo jesenje,poce kisa.vetar....
juce je isto bilo toplo,ja isao na vrela kupao se....
Beograd -- Kontroverzni roman američke autorke Šeri Džons "Dragulj Medine" ponovo će se naći u srpskim knjižarama, odlučio izdavač Beobuk.
Kako je rekao vlasnik izdavačke kuće "Beobuk" Aleksandar Jasić, on je tako odlučio jer smatra da je to dobro i za Islamsku zajednicu u Srbiji, koja se žestoko usprotivila prodaji ovog štiva u Srbiji, kao i za čitaoce koji su jedini kompetentni da prosuđuju i, naravno, za izdavača.
Pet neidentifikovanih lica uhapsilo je prije deset dana 59-godišnjaka iz voždovačkog naselja Ripanj misleći da je to haški bjegunac Ratko Mladić.
Aleksandar Isailović, zvani Aca Čiča, koji zaista liči na Mladića, zadržan je dva dana na nepoznatoj lokaciji, te mu je zbog provjere DNK vađena krv, nakon čega je pušten na slobodu uz 50 eura "na ime dnevnica", piše beogradski list Kurir.
Kad su novinari pokušali pronaći "ripanjskog Mladića", on im je pobjegao, ne želivši razgovarati s medijima, a njegove komšije ispričali su da se Isailović od hapšenja boji razgovarati i sa svojom rodbinom.
"Inače, Aca se danima pre toga žalio da ga neko prati, ali su mu se svi čudili jer 'koja je on ličnost', običan čuvar, da ga prate. Pričao je da, kad ode u prodavnicu, trafiku ili ide autobusom na posao, stalno viđa iste tipove iza sebe," ispričao je Isailovićev komšija koji se, između ostalog, pita i ko je tačno uhasio Aleksandra. Inspektori BIA-e su se tek nakon što je Mladićev dvojnik pušten raspitivali o cijelom slučaju.
__________________ Glasom koga nemam, u jeziku koga nemam, o kući koju nemam, ja pjevam pjesmu majko!!!
Mijenjam ženu(ali za stvarno)
Četvrtak, 25 Septembar 2008
U srpskom izdanju poznatog reality showa "Mijenjam ženu", jedan od kandidata je doslovno shvatio koncept emisije te je sa svojom "novom" ženom pokušao stupiti u seksualne odnose. Televizijski reality show "Mijenjam ženu" je zasnovan na ideji da dva muža zamijene žene na šest dana, a nedavno je u Srbiji došlo do incidenta kakav još nije zabilježen u analima ove emisije, kako izvještava Press.
Naime, u emisiji koja je nedavno snimljena, učesnik iz Majdanpeka pokušao je voditi ljubav sa ženom koju je prethodno ugostio u TV razmjeni.
Čovjek je, čini se, shvatio da se žene mijenjaju u pravom smislu te riječi, pa je poželio sa novom ženom podjeliti i najslađu bračnu dužnost, što je ona naravno odbila i vrlo burno reagovala.
Producenti su nekako uspjeli smiriti situaciju i čak su namjeravali odustati od snimljenog materijala, ali je na kraju ipak odlučeno da se sve prikaže u stotoj, jubilarnoj emisiji.
Od danas 01.10.2008 nas stari dobri prefix za izlaz iz zemlje 99 vise ne postoji...
Od danas Srbija ima standardni prefiks 00 kada se krene birati inostranstvo!
Zanimljivo je znati to... mada biste prije ili kasnije saznali, kad biste krenuli da birate... Javila bi vam se jedna teta koja bi rekla, da ne postoji vise ovaj, vec drugi 00 izlaz iz zemlje...
Pozzzz tahirovic
__________________ Poljoprivrednik po školovanju, programer po zvanju, preduzetnik zbog nedostatka alternativa...
BEOGRAD - Desetoclana ekspedicija planinara iz Srbije koja se vratila iz Nepala, osvojivsi Nanaslu, jedan od najviših vrhova Himalaja, odmaraće uz svoje najbliže samo mesec dana, jer u januaru počinju pripreme za osvajanje Mont Everesta planirano za proleće 2009. godine.
"Proveli smo 56 dana na putu od cega 35 dana na planini. Neophodno je da se alpinisti naviknu na klimu i srede utiske. Jako smo ponosni jer je od 350 planinara koji su krenuli u pohod na Nanaslu u istom periodu kad i mi do vrha stiglo manje od njih 30, od kojih je desetoro iz Srbije" kaze vođa ekspedicije Dragan Jacimović.
Prema njegovim rečima tokom uspona ekspedicija je mnogo puta dolazila u pitanje zbog jakih lavina, velikih odrona snega, monsunskih vetrova i temperature koja se spuštala i do 40 stepeni ispod nule.
Svaki član tima, dodaje on , imao je svoje lične padove, kolebanja i nedoumice, a dvoje nije izdržalo ćudi planine i vratilo se u Katmandu radi oporavka u bolnici.
"Nikada ne bismo uspeli da nije bilo šerpasa, lokalnih stanovnika , koji su u isto vreme i vodiči i penjači. U dosadasnjoj istoriji, samo dvoje ljudi sa ovih prostora popelo se na ovaj vrh 1975. godine. Planina ima svoju nepredvidivu narav i ne kazu planinari uzalud ponekad da ih 'planina neće' . Opet, trenutak kada stojite na krovu sveta ne moze se porediti ni sa čim, niti opisati rečima ", kazao je on.
Posle kratkotrajnog odmora, u januaru 2009. godine, u Sloveniji pocinju pripreme za uspon na krov sveta - Mont Everest, poduhvat koji je u poslednjih 120 godina u ledu zauvek zarobio stotine odvažnih planinara.
Trening se nastavlja u Crnoj Gori i na Prokletijama, kako bi se članovi tima privikli na različite tipove planina. Jacimović ističe da ce naredna ekspedicija biti sastavljena od petnaestak članova iz svih republika bivše Jugoslavije koji ce biti pažljivo odabirani.
__________________ Moja vrata su uvek otvorena... Neka ti ne bude neugodno izaci.