Sjenica Forum

Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.

Vijesti iz Sandžaka naleteli ste na zanimljivu vijest a vezana je za sandžak, onda joj posvetite novu temu

Your Ad Here
odgovora
Staro 20-08-2010   #1
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin

STRANAC Avatar

S nama od: May 2006
Godine: 34
Standardno Zukorlic otima Rasimove glascae, SDA ima malo biracko tijelo

Rasim Ljajić tvrdi da je glavni krivac za incidente muftija Muamer Zukorlić, ali napominje da nema opasnosti da se u Srbiji otvori novo veliko žarište

Ministar Rasim Ljajić tvrdi da ne postoji opasnost da se Sandžak pretvori u novo krizno žarište u Srbiji, ali upozorava da će incidenti poput paljenja srpske zastave u Novom Pazaru naneti nesagledivu ekonomsku štetu tom delu zemlje. Kao najodgovornijeg za zapaljivu atmosferu u Sandžaku, Ljajić optužuje sandžačkog muftiju Muamera Zukurlića, dok s druge strane Zukorlić kao glavnog krivca označava režim u Beogradu.

Ljajić je uveren da se na prostoru Sandžaka neće otvoriti novo krizno žarište.

Prizemna borba za glasove

- Nažalost, incidenata će i dalje biti, ali ubeđen sam da oni neće prerasti u nešto ozbiljnije, jer nema potencijala za krizu. Ovo što se dešava je čista politika i nema nikakve veze sa bezbednošću. Muamer Zukorlić i Islamska zajednica u Srbiji traže tenzije, kako bi po svaku cenu ostali u politici i na najprizemniji način se borili za glasove. Oni moraju da imaju neprijatelja, a ja sam im glavna meta. Ugljanin im više nije neprijatelj, jer ne mogu da mu otmu glasove, pošto on ima malo i stabilno biračko telo. Moje je veće i heterogeno i tu traže svoju šansu - smatra Ljajić.

On međutim, upozorava ovakva atmosfera može da izazove nesagledive ekonomske posledice:

- Stvara se atmosfera da neko misli da je herojski čin da se spali srpska zastava, a deca koja su to uradila nisu ni svesna posledica. Problem je što će ekonomska i politička šteta biti nepopravljiva, jer ovde neće doći investitore.

Zukorlić: Kriv je Beograd!

S druge strane, muftija Muamer Zukorlić kao glavnog krivca za stanje u Sandžaku označava državni vrh u Beogradu.

- Poslednji incidenti u Novom Pazaru neće ugroziti bezbednosnu situaciju u Sandžaku. Ono što može ugroziti stabilnost i dugoročniju bezbednost je neodgovorni odnos beogradskog režima prema ovom prostoru, čime se ljudi dovode u stanje beznađa. Tu je glavna opasnost - tvrdi Zukorlić.

Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da ove događaje „ne treba ni potcenjivati, ni precenjivati":

- To još nije pravo „paljenje" Sandžaka, ali jeste proizvodnja političkog žarišta koje je u ovom trenutku najmanje potrebno Srbiji, ali i Bošnjacima.

BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM

STRANAC je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Sponsored Links
Your Ad Here
Staro 20-08-2010   #2
Registrovan
Domaćin

Zijadina Avatar

S nama od: Dec 2005
Godine: 33
Pošalji poruku MSN-om to Zijadina
Standardno

Blago nama za nashe politichare kad je potreban analitichar da proceni situaciju...
Zijadina je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Staro 22-08-2010   #3
Registrovan
Domaćin

superbaka Avatar

S nama od: Jun 2008
Standardno

Srpski analitichari imaju jednu,jedinu teoriju o Sandzaku a to je po njima ocepljenje,nije to u pitanju u pitanju su sandzachki politichari i njihova borba za vlast.Najvecji neprijatelj sandzakog naroda je definitivno Rasim Ljkaicj,dvadest giodina je na scani i Bogu i ljudima je dosadio,ako je pametan a on cje se i povucji,pokazali su rezultati glasanja,koliko je popularan medju svoj narod
Staro 23-08-2010   #4
Moderator
Početnik

edis_mumin Avatar

S nama od: Dec 2007
Godine: 25
Pošalji poruku MSN-om to edis_mumin
Standardno

Ekonomske posleice u Sandžaku ne može da izazove NIŠTA, zato što mi uopšte nemamo ekonomiju. Nama treba još samo neki naš doktor Dabić, Psihijatar od struke
odgovora

Tags
biracko, glascae, ima, malo, otima, rasimove, sda, tijelo, zukorlic

Korisnici koji čitaju ovu temu: 1 (0 člana i 1 gosta)

Alatke za temu
Oceni ovu temu
Oceni ovu temu:

Pravila pisanja
Ti ne možeš otvarati nove teme
Ti ne možeš pisati odgovore
Ti ne možeš da postavljaš fajlove
Ti ne možeš da izmeniš svoje postove

BB code is On
Smajlisi su On
[IMG] code je On
HTML kod je ugašen
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je 09:42. Powered by vBB Version 3.8.6 - Copyright ©2000 - 2012,
Administracija @ www.Sjenica.com