Sjenica Forum

Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.

Vijesti iz Sandžaka naleteli ste na zanimljivu vijest a vezana je za sandžak, onda joj posvetite novu temu

Your Ad Here
odgovora
Staro 23-06-2010   #1
Registrovan
Prijatelj

Rarica Avatar

S nama od: Aug 2007
Pošalji poruku MSN-om to Rarica
Standardno Karikatura Zukorlića uvreda za muslimane

Mešihat islamske zajednice održaće u subotu, 26. juna, Sveopšti sabor Islamske zajednice povodom objavljivanja fotomontaže u dnevnom listu "Blic" sa likom glavnog muftije Muamera Zukorlića u pravoslavnoj svešteničkoj odori sa krstom na glavi.
Muftija Muamer Zukorlić

Na vanrednoj sednici Mešihat je od predsednika Srbije Borisa Tadića zatražio da se javno odredi prema uvredi lista "Blic" na račun glavnog muftije Islamske zajednice i muslimana.

"Mešihat i muftija Zukorlić podneće krivičnu prijavu radi utvrđivanja odgovornosti nadležnih u Blic-u, kao i parničnu tužbu radi utvrđivanja simbolične naknade u iznosu od 100 miliona evra", navodi se u saopštenju.

U svim džamijama na području Islamske zajednice, na prvoj narednoj džumi biće pročitan proglas osude ovog čina koji predstavlja ''presedan u javnom ophođenju medija prema verskim velikodostojnicima''.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji će o ovom činu obavestiti sve međunarodne islamske organizacije i institucije, kao i ambasade muslimanskih zemalja akreditovane u Beogradu, navodi se u saopštenju.

NUNS zabrinut zbog tužbi protiv medija

Nezavisno udruženje novinara Srbije zabrinuto je zbog učestalih tužbi koje se podižu protiv medija zbog humorističko-satiričnih sadržaja jer se time ozbiljno ugrožava sloboda javne reči i vrši pritisak na medije da se prilagođavaju potrebama i željama formalnih ili neformalnih centara moći. NUNS skreće pažnju da je sadržaj o kome je reč objavljen na stranama "Blica" koje su označene kao strane sa humoristično-satiričnim sadržajem. Visina odštete koju je Zukorlić tražio od "Blica" za uvredu koja mu je navodno naneta nema nikakve veze sa moralom, ocenio je NUNS i ukazao da ona može da bude tumačena samo kao izraz želje da se svim medijima stavi do znanja šta ih čeka ukoliko objavljuju nešto što se njemu ne dopada.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji zatražio je prethodno od uredništva i vlasnika lista "Blic" izvinjenje i "simboličnu nadoknadu od 100 milliona evra" jer je u izdanju tih novina od 19. juna objavljena fotomontaža na kojoj je glavni muftija te zajednice Muamer Zukorlić prikazan u pravoslavnoj svešteničkoj odori.

Glavni i odgovorni urednik lista "Blic" Veselin Simonović izvinio se potom građanima muslimanske veroispovesti i Islamskoj zajednici u Srbiji zbog objavljivanja te fotomontaže, a izvinjenje redakcije je objavljeno u jučerašnjem "Blicu".

Simonović je u izjavi Tanjugu rekao da se izvinjava svima onima koji su shvatili kao uvredu objavljivanje te fotomontaže na stranicama humora. On je napomenuo da namera tog lista i uredništva nije bila vređanje, a najmanje ne vređanje građana drugih veroispovesti.
Odgovori sa citiranjem
Sponsored Links
Your Ad Here
Staro 23-06-2010   #2
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

S nama od: Oct 2005
Godine: 32
pošalji poruku ICQ-om  Tahirovce Pošalji poruku AIM Tahirovce Pošalji poruku MSN-om to Tahirovce Pošalji poruku Yahoo-om Tahirovce
Standardno

rekose da ce povodom ove montaze zasedati i saveb bezbednosti UN ..

Sve su na svoj nacin lepe, sve ljubavi moje slepe, tacno znam sta sam na svakoj voleo. Ali kad podvucem crtu, sve sa tobom gube trku, ti si ipak nesto sasvim posebno...
Tahirovce je sada online  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Staro 24-06-2010   #3
Registrovan
Dobar

Neznanka Avatar

S nama od: Nov 2009
Standardno

U poslednje vrijeme neprestano se prica o toj karikaturi Zukorlica. Ima li negde da se pogleda????
Neznanka je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Staro 25-06-2010   #4
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

pošalji poruku ICQ-om  Tahirovce Pošalji poruku AIM Tahirovce Pošalji poruku MSN-om to Tahirovce Pošalji poruku Yahoo-om Tahirovce
Standardno

Ne smije niko da je objavi, nikom se ne daje 100 miliona dolara ,,,
Tahirovce je sada online  
Odgovori sa citiranjem
Staro 30-06-2010   #5
Sjeničak
Domaćin

Tahirovic Avatar

Standardno

gde je ta karikatura, ja cu da je objavim...?
Odgovori sa citiranjem
Staro 02-07-2010   #6
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin

STRANAC Avatar

S nama od: May 2006
Godine: 34
Standardno

ne treba se pridruzivati ljudskoj gluposati,to se treba osudjivati jer glupost je opasna...
ovo nije slucajno,ovo je podla i zla namera da se omalovazi muslimanksi zivalj koji zivi na prostoru srbije,jer je upravo Zukorlic pokazao da muslimani najvise njemu veruju...
Ne mogu da verujem koliko ste vi pojedinci zalsepljeni i da ne vidite te stvari...
pitate li se sta je sledece,da nam ne pocnu "srati po glavi"....
Ljudi,uzmite se razuma opet vam kazem nije ovo slucajno,ove se ispituju granice dokle moze da se vrsi pritisak i presija na sandzacke muslimane...

BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM

STRANAC je sada online  
Odgovori sa citiranjem
Staro 02-07-2010   #7
Registrovan
Dobar

hurmasica Avatar

S nama od: Mar 2008
Standardno

Citiraj:
U originalu napisano od STRANAC Pogledaj poruku
ne treba se pridruzivati ljudskoj gluposati,to se treba osudjivati jer glupost je opasna...
ovo nije slucajno,ovo je podla i zla namera da se omalovazi muslimanksi zivalj koji zivi na prostoru srbije,jer je upravo Zukorlic pokazao da muslimani najvise njemu veruju...
Ne mogu da verujem koliko ste vi pojedinci zalsepljeni i da ne vidite te stvari...
pitate li se sta je sledece,da nam ne pocnu "srati po glavi"....
Ljudi,uzmite se razuma opet vam kazem nije ovo slucajno,ove se ispituju granice dokle moze da se vrsi pritisak i presija na sandzacke muslimane...

Znam ja zasto hajem nur tvog razuma!

hurmasica je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 02-07-2010   #8
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin

STRANAC Avatar

S nama od: May 2006
Godine: 34
Standardno

Citiraj:
U originalu napisano od hurmasica Pogledaj poruku
Znam ja zasto hajem nur tvog razuma!
hvala ti draga moja,hvala mnogo...
STRANAC je sada online  
Odgovori sa citiranjem
Staro 03-07-2010   #9
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

Standardno

Ja sam Bosnjak iz Sandzaka i mene to uopste ne dotice, sto se mene tice mogu da mu se poseru na glavu ...
Tahirovce je sada online  
Odgovori sa citiranjem
Staro 03-07-2010   #10
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

Standardno

To je iz blica

Tahirovce je sada online  
Odgovori sa citiranjem
Staro 04-07-2010   #11
Registrovan
Početnik

Godine: 27
Standardno

Nemogu da verujem da se ovo i na nasoj stranici objavljuje. Nek vam se Allah smiluje, toliko od mene.

Sellam,
Mitko Dzigal
Sjenicak__NL je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 04-07-2010   #12
Registrovan
Početnik

S nama od: Jun 2008
Standardno

Citiraj:
U originalu napisano od Sjenicak__NL Pogledaj poruku
Nemogu da verujem da se ovo i na nasoj stranici objavljuje. Nek vam se Allah smiluje, toliko od mene.

Sellam,
Mitko Dzigal
Mitko ovakvi gledaju samo finansijski interes. Ovo je prodana duša, obzira nema prema muslimanima Sandžaka koje predstavlja uvaženi Muftija, za njega je bitan Suljo i špijunska mreža BIA-e.
homar je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 04-07-2010   #13
Registrovan
Prijatelj

Rarica Avatar

Pošalji poruku MSN-om to Rarica
Standardno

Citiraj:
U originalu napisano od Sjenicak__NL Pogledaj poruku

Sellam,
Mitko Dzigal
Upravo tako Mitko,ovog trenutka ovaj forum za mene ne postoji!
Rarica je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 05-07-2010   #14
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

Standardno

Homar a ko je to mene kupijo i za koju cifru ?
Tahirovce je sada online  
Odgovori sa citiranjem
Staro 05-07-2010   #15
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

Standardno

Rarice razumijem da se ljutis na mene ali sta ima veze forum sa tim?
Reci mi da vidis ove slike na Facebook ili na youtube da li bi ih i dalje posecivala??
Tahirovce je sada online  
Odgovori sa citiranjem
odgovora

Tags
karikatura, muslimane, uvreda, zukorlića, zukorliä‡a

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.sjenica.com/forum/vijesti-iz-sandzaka/4403-karikatura-zukorli-uvreda-za-muslimane.html
Napisao-la For Type Datum Hits
FolkoTeka.com News Press 4 Balkan - Part 2 This thread Refback 24-06-2010 13:47 2
Karikatura Zukorlića uvreda za muslimane | FolkoTeka News Press This thread Pingback 23-06-2010 17:24 56

Korisnici koji čitaju ovu temu: 1 (0 člana i 1 gosta)

Alatke za temu
Oceni ovu temu
Oceni ovu temu:

Pravila pisanja
Ti ne možeš otvarati nove teme
Ti ne možeš pisati odgovore
Ti ne možeš da postavljaš fajlove
Ti ne možeš da izmeniš svoje postove

BB code is On
Smajlisi su On
[IMG] code je On
HTML kod je ugašen
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je 01:51. Powered by vBB Version 3.8.6 - Copyright ©2000 - 2012,
Administracija @ www.Sjenica.com