Akreditacija za Drzavni univerzitet u Novom Pazaru | | Proces akreditacije do sada je uspešno završilo sedam državnih i jedan privatni univerzitet, na kojima studira gotovo 64.000 studenata, rekla je predsednica Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta profesor Vera Vujčić.
- Akreditovani su državni univerziteti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Državni univerzitet u Novom Pazaru, beogradski Univerzitet odbrane i privatni Univerzitet Singidunum - rekla je Vujčić.
Ona je istakla da se u procesu odlučivanja nalaze još četiri univerziteta: Univerzitet Megatrend, Univerzitet Edukons, Univerzitet Metropolis i Univerzitet umetnosti, 61 studijski program akademskih studija i 21 studijski program strukovnih studija. Kako je navela dozvole za rad dobila su 102 fakulteta i visoke škole akademskih studija, da je akreditovano 1.006 studijskih programa prvog, drugog i trećeg nivoa akademskih studija, odnosno prvog i drugog nivoa strukovnih studija, podsetivši da je akreditacija univerziteta, fakulteta i visokih škola akademskih studija započela je 2008. godine i da je u toku je šesti ciklus odlučivanja.
- Zasada je pod aktom upozorenja jedan univerzitet - Univerzitet Privredna akademija, 12 fakulteta, od čega šest iz polja umetnosti, kao i 242 studijska programa - rekla je Vujčićeva, navodeći da je u pitanju presek stanja rada Komisije od pre desetak dana i da su u međuvremenu akreditovani pojedini programi.
__________________ Pravila postoje da bi ih krsili - Brend postoji da bi ga kopirali ! www.sjenica.com - www.biznisklub.com
Sve su na svoj nacin lepe, sve ljubavi moje slepe, tacno znam sta sam na svakoj voleo. Ali kad podvucem crtu, sve sa tobom gube trku, ti si ipak nesto sasvim posebno... |