Reagujući na saopštenje Mešihata Islamske zajednice u Srbiji u kome se tvrdi da je bošnjačko stanovništvo u Sandžaku uznemireno zbog nedavne vojne vežbe na Pešterskoj visoravni i da je cilj ove vježbe zastrašivanje sandžačkih Bošnjaka i njihovih predvodnika, koordinatorka NVO Urban in iz Novog Pazara Aida Ćorović je u srijedu za Radio Slobodna Evropa kazala da Zukorlić skreće pažnju da je na pomolu treća politička opcija sandžačkih Bošnjaka iza koje stoji njegov Mešihat i u tome vidi pozadinu cijelog ovog slučaja.
“Mešihat talasa jer je sada potpuno očigledno da Islamska zajednica u Srbiji na čelu sa muftijom Zukorlićem želi politički pakt. Već mjesecima u javnom vokabularu stoji ta priča o trećoj političkoj opciji koja je Bošnjačka, ali koja je po mom mišljenju vrlo retrogradna i vrlo opasna. Priča se čak i onekakvom otcepljenju Sandžaka”, kazala je Aida Ćorović za Radio Slobodna Evropa.
Izvor: Sandzaknews
ti si ipak nesto sasvim posebno...