Direktor banke uzimao mito
Sreda 23.09.2009, 06:33

Štampaj vesti
Trenutno ima 0 komentara
Policija je uhapsila direktora filijale "OTP banke" u Novom Pazaru Esada Džankovića zbog sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja, primanje mita u iznosu od 2.000 evra i falsifikovanje službene isprave, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Džankoviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, navodi se u saopštenju i dodaje da je "utvrđeno da je u filijali "OTP banke Srbija" potpisan ugovor o investicionom kreditu od 30.000 evra dinarske protivvrijednosti na osnovu falsifikovane dokumentacije".
Ugovor je potpisan između banke i navodno H.I za koga se ispostavilo da je tada bio na privremenom radu u inostranstvu i da nije bio upoznat sa ugovorom, već je to u njegovo ime učinio njegov sin H.DŽ.
Na isti način je prethodno u navedenoj filijali otvoren namenski tekući račun na ime H.I.
Ugovor je u ime banke potpisao DŽanković, koji je znao da je navedeni kredit potpisuje H.DŽ. iako kredit glasi na H.I.
"Osumnjičeni DŽanković ne samo da je za to znao, već je i H.DŽ. na to nagovorio, pošto je poljoprivredno gazdinstvo registrovano na H.I, što je i bio uslov za dodjelu kredita i za tu uslugu je od H.DŽ. primio mito od 2.000 evra", navedeno je u saopštenju MUP-a.
Izvor:
Direktor banke uzimao mito
ti si ipak nesto sasvim posebno...