Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.
Ima i izuzetak za ovo pravilo sto je brojke napiso. Kada se dodje na hatar, obicaj je da se cipele okrenu bas na drugu stranu, u pravcu ulaska u kucu. I kada se ide, ne kaze se ono uobicajeno "Dodjite"
Ima i izuzetak za ovo pravilo sto je brojke napiso. Kada se dodje na hatar, obicaj je da se cipele okrenu bas na drugu stranu, u pravcu ulaska u kucu. I kada se ide, ne kaze se ono uobicajeno "Dodjite"
Kad se dođe na hatar,ako slučajno ne nađeš nikog,ne valja opet da se dolazi...
Ne valja ,koliko ja znam,ni selam da se upućuje kad pratiš musafira sa hatara,već samo se odgovara,na njegove riječi "na dobro da se dolazi",riječima"dobrom da se vrati"!
Ima i ono da kada dodjete u zijaret kod nekog komsije ili rodjaka pa ga ne zateknete kod kuce a vi onda uzmete jednu klavrnju(kojih obicno ima na pretek pod nasim stepenistima) i okacite je domacinu na kvaku od vrati,tako on zna da ga je neko trazio u njegovom odsustvu.
__________________ Glasom koga nemam, u jeziku koga nemam, o kući koju nemam, ja pjevam pjesmu majko!!!
Sve su na svoj nacin lepe, sve ljubavi moje slepe, tacno znam sta sam na svakoj voleo. Ali kad podvucem crtu, sve sa tobom gube trku, ti si ipak nesto sasvim posebno...