SJENICA.com forum


If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.Aktuelna desavanja i vijesti iz Sjenice sve važne i aktuelne stvari vezane za naš grad

Reply
Old 19-08-2014   #1
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default Opstinska vlast u Sjenici oduzela Hasimu Bogucaninu dvoristeSjenica – Hasim Bogućanin iz Sjenice optužio je lokalnu samoupravu i Komunalnu inspekciju da su mu oduzeli dvorište ispred kuće koju je kupio pre 23 godine, o čemu, kako tvrdi, ima svu dokumentaciju.

On je u Rudničkom naselju kupio stan od 30 kvadrata sa okućnicom na kojoj su bile prostorije za ostavu. U Ugovoru o kupovini stana stoji da je dobio i zemljište na trajno korišćenje a Komunalna inspekcija u Sjenici nedavno mu je, uz asistenciju policije, porušila ogradu i njegovo dvorište zasula šoderom jer će tu, kako su nam rekli, napraviti put.

Bogućanin za Pano kaže da je isto urađeno i njegovim komšijama pa su zajedno podneli žalbu Ministarstvu građevine koje je izdalo nalog za obustavu rušenja. – Nikakvo sudsko rešenje nemaju. Dao sam pare za stan i dvorište i sada nam to otimaju. U ugovoru o kupovini stana piše da sam dobio i zemljište. Žalili smo se Ministarstvu u septembru prošle godine i ono je izdalo nalog o obustavi rušenja jer je konstatovalo da Komunalna isnpekcija nije poštovala zakon, kaže Bogućanin, koji je stan kupio od rudnika Štavalj u kojem je radio 43 godine. On dodaje da na otimačinu neće pristati a ukoliko mu to sud preporuči, opštini će pokloniti i stan i kuću.

Komunalna inspektorka u Sjenici, koja radi na ovom slučaju, Hadija Rastić kaže za Pano da je opština pre nekoliko decenija taj plac na korišćenje dala rudniku Štavalj i da on nije imao pravo da ga proda. -Ne sumnjam u to da ga je rudnik prodao tim ljudima ali nikako nije smeo da uradi jer je plac u vlasništvu opštine. To sada neka rešavaju opština i rudnik. Za rušenje ograde nije nam bilo potrebno sudsko rešenje. Bogućanin i njegove komšije nemaju pravo na naknadu, rekla je Rastićeva i dodala da će ispred na spornoj parceli proći put. Bogućanin i njegove komšije su još prošle godine podnele predlog o mirnom rešavanju spora ali im iz opštine ništa nisu odgovorili. Zbog toga će porodica Bogućanin, kako nam je Hasim rekao, protestovati ispred zgrade opštine gde će spavati sve dok njihov problem ne bude bio rešen u skladu sazakonom.

Izvor: Opštinska vlast u Sjenici oduzela Hasimu Bogućaninu dvorište | www.SJENICA.com - Oficijelni sajt grada Sjenica Opštinska vlast u Sjenici oduzela Hasimu Bogućaninu dvorište | www.SJENICA.com
Follow us: @sjenicacom on Twitter
__________________
IDEMO DALJE...
BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM

Last edited by iSelektor; 19-08-2014 at 22:50..
STRANAC is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Reply

Bookmarks

Tags
bogucaninu, dvoriste, hasimu, oduzela, opŠtinska, sjenici, vlast


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:23. Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc. www.SJENICA.com


Prijatelji sajta:
Parovi rijaliti uzivo - FOLKOTEKA.com - SJENICA.net - Freestring - FOLKOTEKA.org - Sve o pametnim telefonima - Besplatni mali Oglasi - MixoTeka.org - Tekstovi pesama - Najbolji domaci recepti - FOLKOTEKIN forum - Restoran SREM (Novi Beograd)