SJENICA.com forum


If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.



Hardware - Software - Mobilna telefonija kao i što sam naslov kaže... sve vesti iz sveta mobilne telefonije, kompjutera i interneta će naći mesto ovde...

Reply
Old 05-11-2009   #121
Sjenicak__NL
Gost
 
Posts: n/a
Default

Zlatko, neprimecujem nista posebno da je se promijenilo osim sto je malo Iphone brzi.. A mislim
da je brzi zato sto sad nemam puno programa .. Primetio sam da GPS nefunkcionise dobro.. Nisam imao vremena da cekam dugo na signal, mozda prvi put traje duze?? Nevidim potrebu da uradis novi update... Ovo je jedino dobro i idealno za one koji imaju Iphone 3GS i zele da ga otkljucaju..
Pozdrav, Mitko
  Reply With Quote
Sponsored Links

Old 05-11-2009   #122
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,490
Default

Hvala brate...

Sto se tice GPS-a, mora da ti nadje signal u sustini u roku par sek... nema tu puno cekanja...
Meni nekad kad palim iGo zasteka gps, ja restartujem iphone i odmah radi

Pozzz
__________________
Poljoprivrednik po školovanju, programer po zvanju, preduzetnik zbog nedostatka alternativa...

Besplatni mali oglasi
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009   #123
Undercover 007
Registrovan
Početnik
 
Join Date: Sep 2006
Location: USA
Godine: 41
Posts: 339
Default

Sa 3gs mozes i snimati.
Undercover 007 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009   #124
Crni Gruja
The Beast
Domaćin
 
Crni Gruja's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Pekarska Mahala
Godine: 36
Posts: 4,853
Default

Ja sam uzeo 3GS, i moje je misljenje da ko ima neki drugi telefon, a hoce iPhone da uzme, neka odma uzme 3GS. Ko, medjutim ima vec 3G, ne mora ga mijenjati za 3GS, jer razlika u cijeni nije proporcionalna razlici u tome sto dobijes.
Crni Gruja is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009   #125
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,490
Default

Quote:
Originally Posted by Undercover 007 View Post
Sa 3gs mozes i snimati.
Hehehe nije valjda?
Ja mogu i sa 3G da snima brate, i to jako kvalitetno...

Samo cu reci "Cycorder"

Pozzz

Zbog toga i pricam, da mi je tel kompletan totalno... brzinom sam zadvoljan, nikad nije na odmet brze, ali sto kad ne mora...
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009   #126
Undercover 007
Registrovan
Početnik
 
Join Date: Sep 2006
Location: USA
Godine: 41
Posts: 339
Default

Pa znao sam ja da si ti nesto skontao i za snimanje )
Ja nisam bio neki ljubitelj telefona ali stvarno mislim da je iPhone nesto sto svi trebaju imati.
Undercover 007 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009   #127
Sjenicak__NL
Gost
 
Posts: n/a
Default

Nakon jailbreaka verezije 3.1.2 nije mi radio GPS a youtube alikacija mi jos i dalje neradi.. Ako neko ima neko resenje za youtube aplikaciju nek mi javi... a problem za GPS-om sam ovako resio... Instalirao iz Cydida SBSettings.. uz pomoc te aplikacije ukljucio sam GPS posto je bio iskljucen ...tako da sam ja problem sa GPS-om resio sa SBS......aplikacijom... a evo i opcije koja je mozda laksa i preporucuju je na Iphone forumima ...ides na Settings, General, Reset, Reset Network Iphone se restartuje i problem je resen...
Sellam,
Mitko
  Reply With Quote
Old 08-11-2009   #128
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,490
Default

Brate imas alternativne aplikacije za youtube, ne znam tacno kako se zove , cini mi se shazam... mada znam da ima puno njih...

Javi sta si uradio sa youtube...

Pozz
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2009   #129
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default

sa jednim 3GS 16GB WHITE
prijavljujem se u klub mucenika,jer sve je ovo novo,poceo sam da citam i puna mi glava komplikacija...
trebacete mi...
uzeo sam i flat paket,mislim da je to uz iphone neophodno...
__________________
IDEMO DALJE...




BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM




STRANAC is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009   #130
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,490
Default

To brateeeee cestitam

Samo pitaj sta treba, tu smo...

Uzmi prvo probaj se sa APP store besplatnim programima... pa cemo onda ici dalje...

Taj flat moze ali nije neophodan... Bar za mene, tamo gde se ja krecem svuda ima wireless... tako da...

U svakom slucaju drago mi je da si nam se pridruzio... sad samo cepaj i pitaj...

Pozzzz
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009   #131
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default

Quote:
Originally Posted by Tahirovic View Post
To brateeeee cestitam

Samo pitaj sta treba, tu smo...

Uzmi prvo probaj se sa APP store besplatnim programima... pa cemo onda ici dalje...

Taj flat moze ali nije neophodan... Bar za mene, tamo gde se ja krecem svuda ima wireless... tako da...

U svakom slucaju drago mi je da si nam se pridruzio... sad samo cepaj i pitaj...

Pozzzz
hvala braco,iskreno da ti kazem TI si krivac sto sam uzeo ovaj telefon..
citao sam celo vreme sta se ovde pisalo,i zakljucio da je vrh...
evo vec skoro 10 sati ne odvajam se od njega,i jos nisam uspeo bateriju da mu ni na pola "ubijem" sto m jekao odusevilo...
-uzeo sam flat jer putujem dugo svakog dana,i moram da imam net,da kratim vreme...
-procito sam ovo sve,pocetak je,osecam se malo zbunjeno,ali tu ste vi i znam da ce biti pomoci...

eh,sad,hocu da se reg. na app store,i trazi mi brojeve MasterCard...
hocu li upisati to ispravno,ili...?
STRANAC is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009   #132
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,490
Default

To brate radis preko iTunes, downloaduj ga na apple.com.
upali program i povezi se sa telefonom... putem itunesa i onda sebi napravi account (nalog), sve ostalo prati ta uputstva...

Moj ti je savet samo da se ne zaletavas za navigacije i krekovane programe, dok ne osetis otkucaje srca telefonu...

A napunio si mi srceeeeee time, sto sam bas ja razlog tome...
Brate veruj mi bio sam zakleti NO(r)KIJEVAC, ali sam nanjusio iPhone... ne bi ga menjao vise nikad!!!
samo mogu da nabavim jos drugi tel uz njega... ali nikako kao prvi, vec samo kao drugi tel

p.s. slobodno kucaj podatke za kreditnu, nista se nece desiti, ali eto ako se desi da kupis neki app iz store, onda ti odmah skidaju...
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009   #133
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default

ja znam koliko znas o svetu ET,tako da nisam sumnjao u pricu kada si govorio o njemu i zato sam ga uzeo...
a,plus,tu ste vi,i imacu pomoc kad mi zatreba...
pocecu polako sa APP pa cemo videt kasnije sta se nudi...
sad cu da se reg.na app i napisi mi brate koji program i gde da skinem za MSN,to mi treba...
STRANAC is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009   #134
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,490
Default

za to ti je najbolje da koristis NIMBUZZ, on je free, a povezuje sa svim chatovima na yahoo, msn, skype, facebook, jabber, google talk i jos mnogo drugih...
podrzava i telefoniranje preko VoIP-a takozvanu SIP opciju...
Ja koristim SIP od internetcalls.com
Tu uplatis 10 evra, a telefoniras 365 dana dzabe na fiksnu telefoniju u skoro ceo svet... izuzev naravno bih, srb, cro... ali i one su bagatela oko 5-6 centi po minuti..
A ostatak kredita na internetcalls.com koristis za slanje sms poruka sa kompa, koji je haman za DZ. Za srbiju sms kosta 3 centa.

Ukoliko ti treba pomoci u vezi toga, samo pisi...
Ja kad god sam u inostranstvu a hocu da cujem sina u frankfurta, samo prosetam dok ne naidjem na free wirelless (obicno ga nadjem svuda), i zovem sina za DZ...

Tako koristim i skype program, jer nekad se desi da neki od programa za telefoniranje zakoci...

Onda tu je i FRING, koji je takodje dzabe, a iste opcije kao NIMBUZZ ima...

Najbolje instaliraj (oba) tri... pa vidi sa kojim se najbolje snalazis...
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2009   #135
Undercover 007
Registrovan
Početnik
 
Join Date: Sep 2006
Location: USA
Godine: 41
Posts: 339
Default

Cestitam brate siguran sam da ces biti zadovoljan sa tim telefonom.
Ja sam pre neki dan kupio cetiri dva 3g i dva 3gs tri sam poslao bratu i odusevio se.
Undercover 007 is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2009   #136
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default

hvala bratac...
nego,koji prgram koristite da bi mogli videti sve fajlove na iphone..
ja probah sa iTunes,nekako-a nisam ne znam kako ubacio sam neke pesme,
ali sad ne mogu da ih nadjem kako da ih izbrisem...

i,kako se brisu aplikacije koje su instalirane na iphone...???
STRANAC is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2009   #137
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default

Quote:
Originally Posted by Crni Gruja View Post
Imam neke slike koje bih da povadim iz iPhone-a. Do skoro mi je, kad prikacim tel za komp, iskakao i mali prozorcic da otvorim mape. Ne u iTunesu, nego kao "externi disk" ili tako nesto. Sada toga prozorcica nema, pojma nemam sto. A u iTunesu ne znam kako da povadim slike. Ima li neko da mi da uputstvo?
i ja sam imao ovu situaciju,i evo kako sam je resio...

1.(ma da je nebitno) ukljuciti kabal u komp
2. obavezno otkljucati tastaturu,pa ukljuci ti kablo u komp

JER AKO JE ZAKLJUCANA TASTATURA,NEPREPOZNAJE HDD OD TELEFONA....

ja tenutno na hdd imam smao jednu sliku,probnu,inace kamera je NULA na iphone,ali ostalo sve je za 10+...
STRANAC is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2009   #138
iSelektor
Hanumovac
Domaćin
 
iSelektor's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: SJENICA
Posts: 9,490
Default

izvinite sto ne pisem odmah, zdravstveno nisam dobro, pa lezim u krevetu imao sam operaciju neku u vilici vezano za zub...

Aplikacije brises jednostavno preko itunes... ili pritisni neku ikonicu i drzi je pristisnutu dok ne pocne da ti skacu sve ikonice od aplikacija... videces kako u duetu sve igraju i pored svake se pojavi x u cosku samo kliknes i nestaje...

to za fajlove nisam razumeo...
A slike prebacujem najlakse tako sto ih posaljem samom sebi na email, jer nema ih puno... kad mi se otvori slika, samo dole na strelicu pa na send per email...

to je to


pozzzz
iSelektor is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009   #139
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default

Quote:
Originally Posted by Tahirovic View Post
to za fajlove nisam razumeo...
mislio sam na ono kao kod N95 8BG,
kad se poveze preko USB sa kompjuterom,
da mozes da vidis sve sto se nalazi na HDD...

inace,skontah da nekako sve mora da ide preko iTunes,
preko njega sam i slike ubacio u tel...

nego,jos jedna stvar...
kad sam pokrenuo iTunes,u njemu su sve aplikacija,pesme,slike i ring-tonovi koje sam ubacio u iPhone...
ja ih izbrisem...
kasnije opet povezem komp sa iTunes,i izbrisu mi se svi fajlovi iz iPhone...

pitanje:
znaci li to da ne smem da brisem ono sto se nalazi u iTunes...?

p.s.
ozdravi nam sto pre...
STRANAC is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009   #140
STRANAC
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin
 
STRANAC's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: LANDSKRONA
Posts: 15,991
Default

Quote:
Originally Posted by Sjenicak__NL View Post
Evo ovako,
ja sam danas uradio Jailbreak i otkljucao Iphone 3G sa firmware 3.1.2(7D11) sa modemfirmware 05.11.07.. i evo pokusacu na da vam napisem kako sam to sve uradio..Prije svega ovog sam imao firmware 3.0 sa modemfirmware 04.26.08.... Kako prvo uradio sam rezervnu kopiju Iphona.. tako da bi sacuvao slike, muziku, brojeve i tako te zajebancije.. onda sam instalirao novi oficijalni firmware 3.1.2 i to preko Itunes.. Kada je se firmware instaliro ond sam skinuo program BlackRa1n [Windows] sa blackweather .. onda sam sledio upustvo sa ovog linka i uradio Jeabreak iClarified - iPhone - How to Jailbreak Your iPhone, iPod Using BlackRa1n [Windows] instalirao Cydiu i odkljucao Iphone uz pomoc BlackSn0w i evo linka kako to treba da se uradi iClarified - iPhone - How to Unlock the iPhone 3G, 3GS Using BlackSn0w..... nakon svega toga restartovat Iphone vratiti slike, muziku i brojeve sa rezervne kopije i to bi bilo to... Ja do sad nisam naisao na laksu metodu za Jelbreak... Veceras cu uradit Jealbreak i otkljucat novi Iphone 3GS po istim postupcima..
SRECNO a ako dje zapne piste
Sellam
Mitko Dzigal
Miki,hvala legendo,zahvaljujuci ovom tvom tutorijalu sad sam uradio JB i Unlock i sve ko bombona...

EDIT

onda sam restartovo tel. i trazio mi je da ga zakcim na iTunes sto sam uradio,a zatim nije hteo nista drugo nego da ga RESTORE sto ga je opet dovelo na fabricka podesavanja...

GDE GRESIM....?????

Last edited by STRANAC; 17-11-2009 at 02:56..
STRANAC is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
iphone, uputstva


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iPhone protok internet podataka na Google raste iSelektor Hardware - Software - Mobilna telefonija 2 16-01-2008 00:56


All times are GMT +2. The time now is 02:07. Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc. www.SJENICA.com






Prijatelji sajta:
Parovi rijaliti uzivo - FOLKOTEKA.com - SJENICA.net - Freestring - FOLKOTEKA.org - Sve o pametnim telefonima - Besplatni mali Oglasi - MixoTeka.org - Tekstovi pesama - Najbolji domaci recepti - FOLKOTEKIN forum - Restoran SREM (Novi Beograd)