Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.
Formiranje jedinstvene izborne liste bošnjačkih stranaka za predstojeće vanredne parlamentarne izbore obezbjedilo bi šest mandata u Skupštini Srbije, izjavio je u srijedu predsjednik Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka Esad Džudžević.
On je na konferenciji za novinare rekao da bi osvajanje šest poslaničkih mandata doprinelo i formiranju bošnjačkog poslaničkog kluba koji bi mogao da obezbjedi mnoge pogodnosti.
Džudžević je najavio da će iduće sedmice organizovati sastanak sa predstavnicima stranaka Bošnjaka, nevladinim organizacijama i institucijama kako bi se razgovaralo o zajedničkom nastupu na izborima.
Navodeći skorašnji primjer kada su na izborima za predsjednika republike u drugom krugu Bošnjaci podržali Borisa Tadića on je naveo i da bi zajednički nastup Bošnjaka na vanrednim parlamentarnim i lokalnim izborima "relaksirao napetu situaciju u Sandžaku" i doveo i do veće izlaznosti građana na glasanje.
Džudževiđ je izrazio očekivanje i da će Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajiića prihvatiti formiranje zajedničke izborne liste i ocjenio da prethodno izrečeni stavovi Ljajića ne znače i odbijanje te inicijative.
On je naveo i da je razgovarao sa predstavnicma romskim i bugarskih partija manjina o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima.
Sve su na svoj nacin lepe, sve ljubavi moje slepe, tacno znam sta sam na svakoj voleo. Ali kad podvucem crtu, sve sa tobom gube trku, ti si ipak nesto sasvim posebno...
Stvari se samo ponavljaju : Kad je SDA u panici, nemaju s kim u koaliciji biti oni zovu SDP, a kad je SDP u panici oni zovu SDA.......al niko od njih ne pristane....sto se i ocekuje.
Posto sdp ide sa ds u kolaliciji...bas me zanima s kim ce sda, sa dss u samoubistvo ili sami u samoubistvo
__________________ ''Tudju zemlju nećemo, svoje zemlje ne damo, Sand�ak ucijelo hoćemo!
Mi smo narod i bićemo i na drugo pristat nećemo'' (Sulejman Tabaković)