Večeras u 20h. bio je na novopazarskoj tv JEDINSTVO nastup koalicije Demokratska Stranka srbije - Nova Srbija (Koštunica- Ilić). Sutra posle podje je repriza ko nije gledao. Trebalo bi svi to da vide.
Nakon emisije prikazan je kratki petnaestominutni film sa završnog skupa ove koalicije u novopazarskom domu kulture. Gost koalicije bio je lider SDA g. Ugljanin sa najužim rukovodstvom SDA u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.
Početak tok kratkog filma me zapanjio. Najprije započinje intoniranje srpske himne "Bože pravde" i kompletna ekipa SDA (nermin Bejtović, Fikret Hodžić, Ugljanin, Bajro Omeragić, Esad Džudžević itd. sve sa spomenutim čelnicima SDA za Sjenicu i Tutin) - Oni ustaju dok se intonira ova himna, koja samim svojim tekstom diskvalifikuje ne-srbe, ne-pravoslavce i anti-monarhiste (tj. protivnike gradjanskog društva).
Bio sam dugo vremena odan stranci demokratske akcije, vjerujte da sam veoma teško podnio ovu scenu.

Ko nije gledao, sutra (u srijedu) ide na Jedinstvu repriza u popodnevnim satima, obavezno pogledajte.