Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.
To bi ujedno,sa nase strane,bila jasna poruka u kakvoj Srbiji i sa kakvim Srbima mi Bosnjaci mozemo i zelimo da zivimo(a dobro znamo da je Djindjiceva politika isla u pravcu zajednickog zivota i tolerancije!)
Treba naci resenje koje se nece mijenjati posle sledecih IZBORA nego mozda imena ulica vratiti na stara imena (mahale) i dodati neka nova imena iz Sjenice i . U Austriji je normalno da ulica ima ime susednog grada u kojem pravcu ide (Pazarski drum), daje opis ulice(glavna, donja, gornja,suncani breg,sanac, ime rijeke(reke)koja pored protice,....., imena licnosti iz istorije, kulture, muzike,sporta..itd) .Tako da narod moze da sa tim imenom nesto i poveze a jok da nekog pitas za neku ulicu a on pojma nema a to je ulica u kojoj je odrasto.
Sve su na svoj nacin lepe, sve ljubavi moje slepe, tacno znam sta sam na svakoj voleo. Ali kad podvucem crtu, sve sa tobom gube trku, ti si ipak nesto sasvim posebno...
Najpre da kažem da bih voljela reći svoje mišljenje i da ne želim nikoga ovim uvrijediti.Naime,u potpunosti se slažem sa Shurjakovim predlozima.
Ne umanjujem vrijednosti Reufa Nalovića i Etka Pedalja ali bi time to išlo preširoko,ja bi njihovim imenima nazvala samo manifestacije koje se organiziraju u Sjenici,s tim da se svake godine obilježe kako oni to zaslužuju.
Bioskop treba nositi ime Hasima Vrcića i sve ostalo kako je Shurjak napisao!
Ja lichno ne kazem punim ponosom da mi se kuca nalazi u Ul. Kralja Petra I, do skoro je bila Marshala Tita, ovamo sam stranac u Sjenici isto (na neki nachin), gde god da dodjem nemam osecaj da sam stigla kuci.
Mislim da sve navedene predloge od strane komisije trebaju podrzati i birati stanovnici tih ulica jer ipak oni tu ostaju a komisije ce se menjat, po navici.....
Nekako simpatichno ali i ne bash praktichno za one, na kojima ostaje svet...
Zamislite zauzmete neku vaznu poslovnu poziciju u nekim vecim gradovima ili u inostranstvu ....Ili ako se razvije birokratija u Srbiji kao kod nas na zapadu te bude potrebno chesto navoditi te podatke...." Buca potok "......."Muhadzer Mahala" ....Ne samo da je zaprtljano za izgovorit´nego i lichi kao da se nalazi negde u .....Indiji.....
Ja ne bih imao ništa protiv da se tako zove moja mahala .
To je nešto što opstaje već generacijama, i po mom mišljenju to je već naše nasleđe. Svi znaju šta je Bukreš... Ja sam se malo zanimao oko grba opštine, ali komotno neznam šta da iskoristim za grb, jer nemamo nikakvo nasleđe, pa neka nazivi ulica bar budu takvi... Ima dosta ulica u ovoj čaršiji, pa neka one u kojima se nalaze institucije poput policije, suda, škola nose nova imena ličnosti ili geografskih pojmova