Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.
po pitanju raskola u srs-u i formiranja sns tomislava nikolica, misljenja sam da se radi o dobro osmisljenom i siroko odobrenom svesrpskom konceptu koji u stvari treba da pomiri dve srbije...da ih pomiri na nacin da nema pobedjenih ni porazenih...na nacin da se srbija ne odrekne ideologije velikospstva ali ni ideje evopeizacije...vec da ideologiju koje je proizvela najvece zlocine i tragediju u novioj evropskoj istoriji, ucini prihatljivom kako za svijet tako i za sebe...do priblizavanja demokrata i velikonacinalista doslo je time sto je nikolic nacinio korak prema tadic a tadic pet prema nikolicu....to potvrdjuje, sporazum sa rusijom, politika prema kosvu, genocidnoj tvorevini zvanoj rs...srbija ja posle ovoga nije i nece biti ista........
uspesnost realizacije ovog koncepta prvo ce se oprobati na lokalnom nivou po srbiji....a posebno ce uspeh ovog koncepta biti obezbedjen ukoliko i regionalne i manjinske stranke pored drzavotvornih srbijanskih partija budu ukljucene u njuhovu saradnju....po prirodi stvari i nastojanju zapada da se period kvrave balkanske istorije sto prije okonca a time i zatvori pitanje odgovornosti i zapada za nevidjena zlodjela nad muslimanskim pripadnicima, a u skladu sa izborom manjeg zla, ovaj koncep ce u izvesnoj meri biti i od njih podrzan...
ukoliko se bosnjacke politicke stranke i koalicije budu rukovodile principom izbora manjeg zla...principom dalje nacionalne podele a u jedinom i iskljucivom cilju.....zarad vlasti....iz dana u dan nastojace se naci samo izgovori za saradnju sa Presvucenim i Umivenim Radikalima....danas od jednih....a nedaj boze sutra od drugih, trecih ili svih.........
ponedeljak, 29. dec 2008, 08:05 -> 08:09 Srbija spremna za specijalne veze sa BiH
Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao da Republika Srpska može da računa na podršku Srbije u svakom trenutku i da je Beograd spreman da uspostavi specijalne i paralelne veze i sa Federacijom BiH.
"Podržavamo RS kao što podržavamo Dejtonski mirovni sporazum i celovitost našeg suseda BiH", rekao je Jeremić u intervjuu za banjalučke "Nezavisne novine".
Jeremić je istakao i da Srbija ne želi da se meša u unutrašnja pitanja BiH, ali da kao garant Dejtona čvrsto stoji na stanovištu da je taj sporazum moguće menjati samo po dejtonskim kriterijumima.
Jeremić je rekao da je Srbija spremna da uspostavi specijalne i paralelne veze s FBiH i da to i formalizuje.
"I predsednik Srbije Boris Tadić iskazao je spremnost za to 2006. godine prilikom posete Sarajevu. Ako postoji u Sarajevu želja i politička volja za tim Srbija je apsolutno spremna da tako nešto uradi, ali ne želimo da namećemo to kao ideju", rekao je Jeremić.
Mišljenja je da je Srbija svojim naporima učinila mnogo da ne dođe do ozbiljne destabilizacije balkanskog prostora u ovoj godini i izražava nadu da će i naredne godina biti godina daleko manjih potresa nego što je to bila ova, kazao je on.
"Iduće godine bi trebalo da svi nađemo snage da zajedničkim naporima nastupimo prema Evropi i naš cilj su evropske integracije i u tom smislu jedni drugima možemo da pomognemo više nego što smo to činili u proteklom periodu", rekao je Jeremić.
viditeli u ovome nastojanje da se koncept velike srbije, ratom ostvari krz formu evropske srbije, mirom........
Poslanička grupa Napred Srbijo povukla je ranije danas iz skupštinske procedure svoje amandmane na predlog budžeta za 2009. godinu, saopštila je Jorgovanka Tabaković iz te poslaničke grupe.
Svasta se rodi u mutnoj vodi,
lukava mrena i glupavi smudj,
karas i bandar, lopov i zandar
i ribe sto zive na racun tudj.
Malene one vecih se klone,
ne pazis i vec te nema za tren.
Gde god da beze stignu u mreze,
neko se rodi da postane plen.
Ja pevam svoj blues bez namere bitne.
I najvece ribe za mene su sitne.
Ja sa strane samo posmatram taj svet.
A budem i ja i smuvan i varan,
pa svakom se desi da ispadne saran,
to je bar rutinska stvar.
Ko zivot vodi u mutnoj vodi
mora sve trikove dobro da zna,
u mutnoj vodi, sto mnogim godi,
posebno onim sa vrha i dna.
Svi znaju svrhu, stuka na vrhu,
tu su da kvare i naprave lom,
a dole na dnu sudbinu jadnu
mnogima resava nekakav som.
Ja pevam svoj blues u srcu dubine
i drzim se pretezno zlatne sredine,
to je bar rutinska stvar, rutinska stvar.
Na sta se svodi zivot u vodi?
Pa eto, grabljivci imaju vlast.
Grgec je glupan, ali je krupan,
pa male ribice guta u slast.
U dane gadne, kad voda padne,
plasljive ribe ne vrede ni gros,
naidju krize, drukcije grize,
i samo najbolji plivaju jos.
Ja pevam svoj blues u vrtlogu gluvom
i pitam se sta rade ribe na suvom,
a to je bar rutinska stvar.
__________________ SVE JE RELATIVNO
E to Prijepolje bar lici na grad pa mozemo mi pricat sta god hocemo.Da znam da ce Nikolicevi uradit nesto za nas grad ja bi sutra dosao da glasam za njih. Kakve koristi imamo mi sto su nam sda ili sdp na vlasti, osim sto nam serviraju lazi i prosipaju raznu tafru. Vrijeme je da se predje sa rijeci na djela i da mnogi odavde ne prosipaju tafru zajedno s njima
sellam sto se tice ove teme i nikolica ne zaboravite u cijoj stranci je on bio prije ,a sto se tice vlasti on dolazi preko tudjih ledja i nesposobnih politicara tako nam i treba MANET