Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.
Hardware - Software - Mobilna telefonijakao i što sam naslov kaže... sve vesti iz sveta mobilne telefonije, kompjutera i interneta će naći mesto ovde...
ja na svojoj N95 koristim Garmin i prezadovoljan sam...
cuo sam da IGo ima dosta boljih opcija ali nisma imao prilike da ga isprobam...
na N95 sam imao glasovno navodjenje,na nasem jeziku, jos pre 2 godine kada sam i instalirao prvi put Garmina na njemu...tada je jos radio sa programom GMobileXT ver 4.3.00 cini mi se,a mislim da je najnovija sada 5.6.00 ako ne i vise jer odavno ne pratim i zadovoljan sam sa 5.3 koju koristim zadnjih pola godine...
TMC nemam i mislim da je dobra stvar,pogotovu u sezoni godisnjih odmora i onima koji prolaze kroz nemacku,jer tu cesto bude usporenog saobracaja iz razno raznih razloga...
planiranje rute takodje postoji i to na dva nacina...
prvi je u samom aparatu gde od tacke A do tacke B mogu da se ubace jos 3 ili 4 medju tacke,
druga je u programu MapSource gde se napravi zeljena ruta i kao takva ubaci u mape...
takodje,svaki kontakt koji ima u tel.imeniku moze se dodati adresa...
medjutim,ono sto je meni najdraze,i sto mi je spasilo puno para su POI tacke,medju kojima sam imao instaliranu zadnji update od EuropaSpeedCameras,tako da sam imao upozorenje 200-300 metara pre svakog nailazka na kamere i bio svedok nekoliko blicanja ljudi ispred sebe...
nego,voleo bih isprobat ovu IGo,
Atko mi je letos bio od pomoci i instalirao mi bio,ali moj aparat nije podrzavao...
Pa cemo letos opet
__________________ IDEMO DALJE...
BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM
e brate hajde kad si vec pri software/u za N95, navigaciju, de mi to spakuj i daj mi link za download na nasem jeziku...
Da ubacim u N95... hvala ti unaprijed...
Pozzzzz
__________________ Poljoprivrednik po školovanju, programer po zvanju, preduzetnik zbog nedostatka alternativa...
Vecina ovoga vec postoji u verziji za Poket PC. TSS, ekonomicnma potrosnja, TMC i planiranje rute uz "via" opciju koristim najmanje godinu dana.
Izgleda da je PocketPC osnova programa pa ga posle prilagodjavaju verziju iPhonu.
I mnoras da uzmes u obzir da je pocket mnogo duze na trzistu nego iphone... sto je i normalno da ce onda prvo za njih da rade, jer ima mnogo vise korisnika...
Ali sam zadovoljan sa iGo... nisam verovao da je tako dobar...
na N95 sam imao glasovno navodjenje,na nasem jeziku, jos pre 2 godine kada sam i instalirao prvi put Garmina na njemu...
TTS nije glasovno navodjenje, to imaju svi navigatori. TTS je skracenica od Text To Speech i to je system koji "cita" ili pretvara tekst u zvuk. To znaci da mozes promenis ono sto ti kaze glas koji te navodi.
Na primer umesto: "Okreni se kad se ukaze mogucnost" moze da kaze, "Vrni se hajvanu, pogresio si put" (ne bilo ti receno).
Nazalost TTS i nasi jezici ne radi dobro jer je predvidjen za jace jezike kao engleski, nemacki, spanski ....
__________________ SVE JE RELATIVNO
Sve su na svoj nacin lepe, sve ljubavi moje slepe, tacno znam sta sam na svakoj voleo. Ali kad podvucem crtu, sve sa tobom gube trku, ti si ipak nesto sasvim posebno...
e brate hajde kad si vec pri software/u za N95, navigaciju, de mi to spakuj i daj mi link za download na nasem jeziku...
Da ubacim u N95... hvala ti unaprijed...
Pozzzzz
Zlajo,u paketu je mapa
EuropaCityNavigator ver. 9 ona je teska preko 1 GB
tu je jos
AdriaRoute ver 2.2 ona je oko 70MB
SCGRoute ver 1.6 ili 1.7 nisam siguran ona je oko 50MB
MapSource,GarminUnlocker,GMobileXT ver 5.3.00
veceras mi je kasno,ali sutra vec cu da vidim da postavim sve ovo...
nego,na koji server da dignem ovo,jer je preko 1GB,dal moze na "MEGAUPLOAD"
ili da postavim na tracker...???
TTS nije glasovno navodjenje, to imaju svi navigatori. TTS je skracenica od Text To Speech i to je system koji "cita" ili pretvara tekst u zvuk. To znaci da mozes promenis ono sto ti kaze glas koji te navodi.
Na primer umesto: "Okreni se kad se ukaze mogucnost" moze da kaze, "Vrni se hajvanu, pogresio si put" (ne bilo ti receno).
Nazalost TTS i nasi jezici ne radi dobro jer je predvidjen za jace jezike kao engleski, nemacki, spanski ....
ok,nisam znao za tu opciju,i mislim da je nema na Garmin-u....
Zlajo,u paketu je mapa
EuropaCityNavigator ver. 9 ona je teska preko 1 GB
tu je jos
AdriaRoute ver 2.2 ona je oko 70MB
SCGRoute ver 1.6 ili 1.7 nisam siguran ona je oko 50MB
MapSource,GarminUnlocker,GMobileXT ver 5.3.00
veceras mi je kasno,ali sutra vec cu da vidim da postavim sve ovo...
nego,na koji server da dignem ovo,jer je preko 1GB,dal moze na "MEGAUPLOAD"
ili da postavim na tracker...???
evo pravim .rar
bice gotov za pola sata,file ispade velik,ni znao nisam iam ga preko 4GB
cim se zavrsi ide na UP
ujutru kad ustanem nadam se da ce biti gotovo i postavicu link....
jedino,nemoj da pocinjes instalaciju,mislim da nema uputstvo kako poceti,pa cu ja pokusat da naptavim nesto u .txt i zakacimo ovde...
Zlajo,pomazi brate...
Fajl je tezak 3GB,ceo dan juce i danas sam pokusavao da ga podignem na MEGAUPLOAD I RAPID i nece...
ja sam to spakovo u .rar
imas li neko resenje...
a uputstvo cu ja jos napravit tako da ima to ovde...
brate uzmi podeli to u nekoliko delova po 200 mb pa onda baci na rapidshare ako je moguce... mozes isto sa winrar-om
Ako ti to ne ide, reci mi kakav si sa ftp programima, da ti dam pristup na serveru jednom da dignes tamo...
Najbolje za tebe, ali ne i za druge...
Jer direktan download ne bi dozvolio sa servera, nego bi i ja skinuo i podelio na nekoliko delova... i bacio opet na rapid...
Hoces nesto dzabe, onda se i teli...
Necu da zbog toga, druge stranice pate, da bi neko xy skinuo fajl od 3 GB...
LinkBack to this Thread: http://www.sjenica.com/forum/hardware-software-mobilna-telefonija/2387-i-go-my-way-2009-srbija-bosna-hrvatska-crna-gora-slovenija-instalacija-cydia.html