Sjenica Forum

Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.

Hardware - Software - Mobilna telefonija kao i što sam naslov kaže... sve vesti iz sveta mobilne telefonije, kompjutera i interneta će naći mesto ovde...

Your Ad Here
odgovora
Staro 10-07-2009   #1
Sjeničak
Domaćin

Tahirovic Avatar

S nama od: Oct 2005
Standardno Istrazivanje: Apple preuzima trziste u mobilnoj telefoniji

Istraživanje: Apple preuzima trzište u mobilnoj telefoniji

Juli 9, 2009 | By admin In Mobilni

Istraživanje: Apple preuzima trzište u mobilnoj telefoniji
iPhone koban po Nokiju.
Prema istrazivanjima firme Generator Research, Apple ce do 2011 godine izjednaciti pozicije na trzistu sa trenutno vodecom komapnijom za proizvodnju mobilninih telefona Nokia. Vec 2013 ce Apple da prestigne vec Nokiju.
Nokijin udeo na trzistu ce od trenutno 40 % spasti na 22 % udela na svetskom trzistu.
Uspeh iz kombinacije App Store-a i iPhone-a
Preduslov za promenu pozicija je entuzijazam prema iPhone-u. Jer recept uspeha je za istrazivanja, kombinacija iPhone-a i App Store-a. Jer App Store reklamira iPhone, a iPhone reklamira App Store, tako je porasla prodaja i stvorile su se sasvim nove grupe kupaca i prodaja.
Nokia je izgubila vec polovinu udela na trzistu
Sa ovom strategijom ce Apple 2011 god. proizvesti preko 77 miliona telefona. A Nokia ce kao vedeci na trzistu biti smenjen i morace do 2013 god. skoro polovinu svog udela na trezistu da pred Apple-u.
Jedan od razloga: Nokia se previse koncetrise na prodaju jeftinih telefona u zemljama razvoja.

Izvor: BiznisKlub.com
Preveo: Tahirovic
Odgovori sa citiranjem
Sponsored Links
Your Ad Here
Staro 10-07-2009   #2
Sjeničak
Domaćin

Tahirovic Avatar

Standardno

To je ono sto ja pokusavam u nekim od proslih postova vezanih za ovu temu da objasnim vatrenim navijacima Nokije!
Prdnula je u cabar... nema inovacija... prodaje jeftine telefone u africi i aziji... jebes to...
I treba da izgube na trzistu, verovatno ce se onda malo pomuciti i razviti nesto novo legendarno spektakularno...
Drugacije ne ide...

Volim Nokiju i kleo se u nju... ali sada obozavam svoj iPhone i appstore

Pozzzz
Tahirovic je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Staro 10-07-2009   #3
The Beast
Domaćin

Crni Gruja Avatar

S nama od: Jan 2006
Godine: 28
Pošalji poruku MSN-om to Crni Gruja
Standardno

A Cydia?

Crni Gruja je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Staro 10-07-2009   #4
Registrovan
Domaćin

Elvis-Eko Avatar

S nama od: Dec 2006
Godine: 40
Standardno

Ja imam svoj account na jedan pc za moj ipod touch i htjeo sam da napravim isti account na drugi pc i prebacim files na ipod ali kad spojim ipod s drugim kompjuterom kaze mi da ce mi se svi fajlovi koje imam s prvog kompjutera izbrisat
Sad me interesuje , jel moguce kopirat fajlove s vise kompjutera na ipod touch ?
Elvis-Eko je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 10-07-2009   #5
Sjeničak
Domaćin

Tahirovic Avatar

Standardno

Naravno da jeste... tj uvijek prvo napravis back up... i samim tim kad pravis back up na novi komp... on ti sve programe prebaci u komp...

Kod mene radi savrseno...

Grujo i Cydia je deo iPhone.a tako da je i on uracunat, ali je mnogo nesigurniji nego appstore...

Pozzz
Tahirovic je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 11-07-2009   #6
The Beast
Domaćin

Crni Gruja Avatar

S nama od: Jan 2006
Godine: 28
Pošalji poruku MSN-om to Crni Gruja
Standardno

Hehehe, znam. Ali znas mene. Ja nebi bio ja kad nebi piljnuo dje ne treba
Crni Gruja je offline  
Odgovori sa citiranjem
odgovora

Tags
apple, istrazivanje, mobilnoj, preuzima, telefoniji, trziste

Korisnici koji čitaju ovu temu: 1 (0 člana i 1 gosta)

Alatke za temu
Oceni ovu temu
Oceni ovu temu:

Pravila pisanja
Ti ne možeš otvarati nove teme
Ti ne možeš pisati odgovore
Ti ne možeš da postavljaš fajlove
Ti ne možeš da izmeniš svoje postove

BB code is On
Smajlisi su On
[IMG] code je On
HTML kod je ugašen
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je 10:21. Powered by vBB Version 3.8.6 - Copyright ©2000 - 2012,
Administracija @ www.Sjenica.com