Pesma dečijih horova, prepoznatljive melodije Sjeničkih tamburaša i prijatna atmosvera prve toplije večeri u sezoni, u utorak veče izmamili su više stotina Sjeničana svih uzrasta, na Gradski trg. Kulturno-zabavna manifestacija ''Sjeničko proleće 2010'', ponudila im je mnogo toga. Na Letnjoj kulturnoj pozornici nastupali su: predškolci sa zanimljivim koreografijama, hor ''Slavuji'' i Ženski kamerni hor po dirigentskim palicama Džemaludina Puljića i Sabahudina Selmanovića, zatim dva folklorna ansambla, stariji i mlađi, Sjenički tamburaši, solo izvođači sevdalinki Najo Hadžović, Muhamed Hamidović, i Asmir Muhadžer, koji je 2007.pobedio na Festivalu sevdaha u Novom Pazaru, a prošle godine u Prijepolju poneo titulu ''Prvi glas Polimlja''. Sa pesmom ''Zagrli'', od Goce Tržan, sjeničkoj publici se predstavila i talentovana učenica osmog razreda Enida Bihorac, a stihove zavičajnih pesnika kazivao je poznati sjenički glumac, Edo Mašović. Osim dve grupe predškolaca, svi učesnici programa su članovi Kulturno-umetničkog društva ''Jedinstvo''. Njihov kolažni nastup, u organizaciji Ustanove kulture, oduševio je Sjeničane, najavljujući bogato kulturno leto u ovom gradu.
ti si ipak nesto sasvim posebno...