Sjenica Forum

Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.

Aktuelna dešavanja i vijesti iz Sjenice sve važne i aktuelne stvari vezane za naš grad

Your Ad Here
odgovora
Staro 14-05-2010   #1
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin

STRANAC Avatar

S nama od: May 2006
Godine: 34
Standardno Dan bosnjacke zastave - Svecanost u Sjenici

Posljednja u nizu manifestacija koje je organizovao Mešihat Islamske zajednice u Srbiji u povodu Dana bošnjačke nacionalne zastave održana je u Sjenici. Svečanost je upriličena u sjeničkoj Hali sportova, 13. maja 2010. godine.
Dolazak Glavnog muftije u punu Halu sportova obilježili su gromoglasni aplauzi i uzvici „Muftija! Muftija! Muftija!“
Svečanost je otpočela učenjem Kur'ana časnog.

Riječi selama uputio je glavni imam Medžlisa IZ-e Sjenica Ramiz ef. Hamidović, koji je nakon ukazane dobrodošlice prisutnima najavio obraćanje glavnom muftije Islamske zajednice Muamer ef. Zukorlića.
Iako je prethodnih dana Glavni muftija u Tutinu, Novom Pazaru, Priboju i Brodarevu govorio puno na prijemima ovim istim povodom, obraćanje u Sjenici je bilo veoma inspirativno i zadivljujuće.
Iako posljednja u nizu, manifestacija održanih širom Sandžaka, manifestacija u Sjenici je bila veličanstvena. Kako reče Glavni muftija „slatko uvijek ide na kraju“.

„Danas smo ovdje da zasladimo sa onim dijelom našega naroda koji je u ovih dvije stotine godina najviše propatio i koji je najteža iskušenja preživio, a koji je evo na kraju sve to pobijedio i opstao. Danas sam ovdje da Vam pod našim bajrakom čestitam na vašem dostojanstvu na vašoj borbi i na vašoj pobjedi opstanka. Vi najbolje znate kroz što je Sjenica prošla zajedno sa Kladnicom i Pešteri. To je svojevrstan sociološki fenomen opstati u takvim uvjetima.“

Boravak u Sjenici, glavni muftija Muamer ef. Zukorlić je iskoristio za sastanke, gdje se u prostorijama Bošnjačke kulturne zajednice u Sjenici sastao sa predstavnicima raznih organizacija i institucija.
„Ono što su mi ti ljudi rekli jeste slika tragedije Sjenice. Neki dijelovi Sjenice, neke mjesne zajednice prepuštene su nekim ljudima, tajkunima, raznim vrstama ljudskih krokodila, koji doživljavaju Sjenicu kao svoje privatne rudnike blaga, a vas građane kao brojke koje im u određenom trenutku donose novac a u drugom trenutku im smetaju.

Zaboravljaju da ljudi nisu razne vrste mehaničkih dijelova već da su ljudi, koji pored stomaka imaju i srce, dušu, dostojanstvo i ponos. Nemojte ih doživljavati kao stoku, ni vi političari a ni vi tajkuni... To je ono što se zove bezdušnost. „

Glavni muftija je kao i u svojim dosadašnjim obraćanjima govorio o fenomenu slobode, tj. da samo slobodni narodi imaju pravo na jedinstvo, te je i u Sjenici govorio o razlozima zbog kojih je prihvatio biti nosilac liste Bošnjačke kulturne zajednice. Tih razloga ima tri a to su:

1. Zato što su ovi izbori za Nacionalno vijeće, zapravo, referendum o nacionalnom putu kojim će Bošnjaci ići narednih decenija;
2. Zato što na ovim izborima Bošnjaci biraju svoje predstavnike za razgovore, pregovore i dogovore sa predstavnicima države Srbije;
3. Zato što se pobjedom na ovim izborima ostvaruje pretpostavka za ponovno puno nacionalno i vjersko jedinstvo Bošnjaka.

Na kraju se glavni imam Ramiz ef. Još jednom zahvalio prisutnima i pozvao sve bošnjake koji se do sada nisu upisali u poseban birački spisak, jer je ostalo još malo vremena za to.

( islamska zajednica )

BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM

STRANAC je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Sponsored Links
Your Ad Here
Staro 14-05-2010   #2
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin

STRANAC Avatar

Standardno

po ovim slikama "safovi" nikad zbijeniji i nikad cesci...
ako je suditi po ovome,u sjenici je vec oderedjen pobednik izbora za nacionalni savet...
STRANAC je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Staro 14-05-2010   #3
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

S nama od: Oct 2005
Godine: 32
pošalji poruku ICQ-om  Tahirovce Pošalji poruku AIM Tahirovce Pošalji poruku MSN-om to Tahirovce Pošalji poruku Yahoo-om Tahirovce
Standardno

ovo ti je pola trga ...

Sve su na svoj nacin lepe, sve ljubavi moje slepe, tacno znam sta sam na svakoj voleo. Ali kad podvucem crtu, sve sa tobom gube trku, ti si ipak nesto sasvim posebno...
Tahirovce je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 14-05-2010   #4
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin

STRANAC Avatar

Standardno

moguce,ne kazem,ali mi ovo deluje bas onako puno...
STRANAC je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 15-05-2010   #5
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

S nama od: Oct 2005
Godine: 32
pošalji poruku ICQ-om  Tahirovce Pošalji poruku AIM Tahirovce Pošalji poruku MSN-om to Tahirovce Pošalji poruku Yahoo-om Tahirovce
Standardno

popunjeno pola mesta za sedenje i pola sa stojanje...
Tahirovce je offline  
Odgovori sa citiranjem
odgovora

Tags
bosnjacke, dan, sjenici, svecanost, zastave

Korisnici koji čitaju ovu temu: 1 (0 člana i 1 gosta)

Alatke za temu
Oceni ovu temu
Oceni ovu temu:

Pravila pisanja
Ti ne možeš otvarati nove teme
Ti ne možeš pisati odgovore
Ti ne možeš da postavljaš fajlove
Ti ne možeš da izmeniš svoje postove

BB code is On
Smajlisi su On
[IMG] code je On
HTML kod je ugašen
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je 09:53. Powered by vBB Version 3.8.6 - Copyright ©2000 - 2012,
Administracija @ www.Sjenica.com