Sjenica Forum

Ako ste prvi put ovde pogledajte FAQ. Možda cete se morati registrovati da bi pisali poruke ili videli sve forume. Da bi videli neki forum kliknite na njegovo ime dolje.

Aktuelna dešavanja i vijesti iz Sjenice sve važne i aktuelne stvari vezane za naš grad

Your Ad Here
odgovora
Staro 17-12-2009   #1
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

S nama od: Oct 2005
Godine: 32
pošalji poruku ICQ-om  Tahirovce Pošalji poruku AIM Tahirovce Pošalji poruku MSN-om to Tahirovce Pošalji poruku Yahoo-om Tahirovce
Standardno SVECANO OBELEZEN DAN OSLOBODjENJA SJENICE

Minutom ćutanja i polaganjem venaca na spomenik palim borcima Sreza sjeničkog na Gradskom trgu i na Partizanskom groblju, u subotu 12 decembra, odata je pošta sjeničkim borcima, koji su svojim životima platili slobodu svoga grada u Drugom svetskom ratu. Dan oslobođenja Sjenice od okupatora u Drugom svetskom ratu, 12.decembar, i ove godine obeležen je skromnom svečanošću u organizaciji SUBNOR-a (Saveza udruženja boraca narodno oslobodilačkog rata) Zlatiborskog okruga i sjeničkog Komiteta Saveza komunista Jugoslavije u Srbiji. Pored malobrojnih Sjeničana, svečanosti su prisustvovali i gosti iz Užica.
Skoro zaboravljenim ''drugarice i drugovi'', prisutnima se tom prilikom prvi obratio predsednik SUBNOR-a Zlatiborskog okruga, Milun Jovanović iz Užica. ''Nalazimo se na ovom svetom mestu, koje obeležava herojsku pogibiju boraca slavne Treće sandžačke brigade. Podižući ovaj monumentalni lijepi spomenik, narod Sjenice se odužio palim borcima za slobodu. Ovaj spomenik treba na to da podseća sadašnje i buduće generacije, jer, narod koji nema svoju istoriju i zaboravi grobove svojih ratnika, nema ni svoju budućnost a ni sadašnjost.''
U ime O.O. SUBNOR-a Sjenice, svim građanima praznik je čestitao predsednik Mladen Rakonjac. ''Ovaj datum predstavlja nešto što niko ne bi trebalo da zaboravi. Građani Sjenice treba da znaju da je 135 sinova svojim životima platilo slobodu ovoga grada. Njihove ideje su bile jednakost i pravda za sve ljude i to nikako ne sme da se zaboravi,'' rekao je Rakonjac, apelujući na Sjeničane da se ovaj, za sve građane, veliki i značajan praznik, ubuduće što masovnije obeležava.
Učesnici ove svečanosti osudili su izjednačavanje Partizanskog i Četničkog pokreta, ocenjujući to kao trenutni pokušaj prekrajanja istorije. Oni su izrazili nadu da će zanemarivanje vrednosti Partizanskog pokreta u školskom programu, u budućnosti biti ispravljeno i da, kako ističu, ''prava istina mora izaći na videlo''.

Sve su na svoj nacin lepe, sve ljubavi moje slepe, tacno znam sta sam na svakoj voleo. Ali kad podvucem crtu, sve sa tobom gube trku, ti si ipak nesto sasvim posebno...
Tahirovce je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Sponsored Links
Your Ad Here
Staro 17-12-2009   #2
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

pošalji poruku ICQ-om  Tahirovce Pošalji poruku AIM Tahirovce Pošalji poruku MSN-om to Tahirovce Pošalji poruku Yahoo-om Tahirovce
Standardno

Druze tito mi ti se kunemo ...
Tahirovce je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Odgovori sa citiranjem
Staro 17-12-2009   #3
SIMPLY_THE_BEST
Domaćin

STRANAC Avatar

S nama od: May 2006
Godine: 34
Standardno

njihova pogibija nas je mnogo kostala,ali hajd sad,"bila mu rabota"...

BOLJE DA ME MRZE ZBOG ONOGA STO JESAM
NEGO DA ME VOLE ZBOG ONOGA STO NISAM

STRANAC je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 17-12-2009   #4
Registrovan
Početnik

S nama od: Jun 2008
Standardno

Citiraj:
U originalu napisano od Tahirovce Pogledaj poruku
Druze tito mi ti se kunemo ...
homar je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 18-12-2009   #5
Admin
Domaćin

Tahirovce Avatar

Standardno

Citiraj:
U originalu napisano od homar Pogledaj poruku

ne volim komuniste ....
Tahirovce je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 18-12-2009   #6
Registrovan
Domaćin

Elvis-Eko Avatar

S nama od: Dec 2006
Godine: 40
Standardno

Citiraj:
U originalu napisano od Tahirovce Pogledaj poruku
Učesnici ove svečanosti osudili su izjednačavanje Partizanskog i Četničkog pokreta, ocenjujući to kao trenutni pokušaj prekrajanja istorije. Oni su izrazili nadu da će zanemarivanje vrednosti Partizanskog pokreta u školskom programu, u budućnosti biti ispravljeno i da, kako ističu, ''prava istina mora izaći na videlo''.

Ako me pamcenje dobro sluzi, jedan od ucesnika ove svecanosti je i vojvoda Mladjo,ovaj visoki celavi ???
I sta sad, on je jedan od tih koji ocjenjuju pokusaj prekrajanja istorije, a zivi je dokaz izjednacavanja cetnickog i partizanskog pokreta ..............
Elvis-Eko je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 18-12-2009   #7
Registrovan
Početnik

amlA Avatar

S nama od: Feb 2006
Godine: 36
Standardno

Ma Mladjo gleda tamo u stranu,garant se zbunio
amlA je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 18-12-2009   #8
Registrovan
Domaćin

Elvis-Eko Avatar

Standardno

Citiraj:
U originalu napisano od amlA Pogledaj poruku
Ma Mladjo gleda tamo u stranu,garant se zbunio

Ada znao sam da ces nesto provalit
Elvis-Eko je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 18-12-2009   #9
Registrovan
Početnik

amlA Avatar

Standardno

Citiraj:
U originalu napisano od Elvis-Eko Pogledaj poruku
Ada znao sam da ces nesto provalit
Ma nisam ja,ovde je sama Mladjova pojava provala
amlA je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 18-12-2009   #10
Registrovan
Domaćin

Elvis-Eko Avatar

Standardno

Citiraj:
U originalu napisano od amlA Pogledaj poruku
Ma nisam ja,ovde je sama Mladjova pojava provala

A nemoj tako, on je tu da ispravi "iskrivljenu istoriju"
Elvis-Eko je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 18-12-2009   #11
Registrovan
Početnik

amlA Avatar

Standardno

Aha,trebali su jos koji cekic uzeti u ruke
amlA je offline  
Odgovori sa citiranjem
Staro 18-12-2009   #12
Registrovan
Prijatelj

36310 Avatar

S nama od: Feb 2007
Standardno

....i srp
Odgovori sa citiranjem
odgovora

Tags
dan, obelezen, oslobodjenja, sjenice, svecano

Korisnici koji čitaju ovu temu: 1 (0 člana i 1 gosta)

Alatke za temu
Oceni ovu temu
Oceni ovu temu:

Pravila pisanja
Ti ne možeš otvarati nove teme
Ti ne možeš pisati odgovore
Ti ne možeš da postavljaš fajlove
Ti ne možeš da izmeniš svoje postove

BB code is On
Smajlisi su On
[IMG] code je On
HTML kod je ugašen
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je 09:51. Powered by vBB Version 3.8.6 - Copyright ©2000 - 2012,
Administracija @ www.Sjenica.com